Toyota Avensis: Airco reinigen Avensis 2005

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D4D

Ik sit met een stinkende airco iinstallatie. Ben van plan om daar zo'n reinigingsmiddel in te spuiten, maar dat middel moet in de luchtinlaat van de airco.
Waar kan ik die luchtinlaat vinden??? Ook las ik ergens op dit forum dat de condensafvoer mogelijk verstopt kan zitten, dus ook meteen maar de vraag waar ik die kan vinden?

Bijvoorbaat dank,

René

rene1111

Geplaatst door rene1111 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Luchtinlaat is de plaats waar de lucht van buiten wordt aangezogen, interieurfilter verwijderen.

Welke airco reiniger heb je?
Lees goed de gebruiksaanwijzing door, er zijn reinigers die met schuim werken en daarna over gaan in vloeistof, deze mogen niet via de luchtinlaat ingespoten worden en draaiende aanjager!!
Ook moeten alle stroom gebruikers uit staan en mag zeker voor 30 minuten de auto niet gestart worden na toedienen, ramen/deuren dicht, na 30 min. goed luchten.

Waar de condensafvoer zit weet ik niet, kijk maar ééns of je onder de auto een slang ziet uit steken, wielkast of uit het schutbord komt motorruimte

rene1111 (0), 14 jaar geleden

Bedankt Théo, Ik heb zo'n spuitbus met schuim die overgaat in een vloeistof en dan via de condensafvoer eruit gaat. Deze is mij aangeraden omdat die beter zou werken dan de spuitbussen die via recirculatie werken. Ik dus vandaag maar even naar de toyotadealer en die kende het systeem met schuim niet ( ze gebruiken zelf de andere spuitbussen). De dealer vertelde mij, dat je om bij de condensor te komen je nogal wat werk hebt. Ik terug met mijn spuitbusje schuim kon ik wel ruilen voor een recirculatie spuitbus alleen die was niet op voorraad. Dus morgen ga ik de spuitbus ruilen voor zo één waarbij de airco op recirculeren moet. Oftewel de makkelijkere oplossing, denk ik. Ik zet hier nog wel even in of het ook daadwerkelijk gewerkt heeft.

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Zeer verstandig om te gaan ruilen en niet te gebruiken, dit goedje kan gevaarlijk zijn bij onjuist gebruik of niet naleven van de gebruiksaanwijzing en die klopt al niet.
Je zult de verdamper bedoelen, de condensor zit voor de radiateur.

Dit goedje werkt agressief, heeft invloed op de luchtwegen en kan elektrische componenten/rand apparatuur uitschakelen, tevens ook nog licht ontvlambaar.

Pascal Limpens (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kunt je airco beter ultrasoon laten reinigen.
Is beter, sneller, veiliger en in veel gevallen ook nog goedkoper
dan de spuitbussen.
Elke aircospecialist kan je hierover informeren.

Succes, Pascal

rene1111 (0), 14 jaar geleden

bedankt voor je reactie Pascal.

Ik heb inmiddels toch zo'n recirculatie spuitbus erdoor geblazen. Nu even afwachten of dat voldoende is? Reactie volgt nog.
PS: spuitbusje koste maar zo'n 12 euro, isotoop reinigen heb ik geen idee wat het kost?

René

rene1111 (0), 14 jaar geleden

Nou, de spuitbus er vrijdag doorheen geblazen, en voorlopig ruikt het niet muf meer. Nu is het de vraag voor hoe lang? Werkt het niet zo lang dan, misschien toch ultrasoon behandelen of iets dergerlijks.

Bedankt voor de reacties.

Groeten René

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.