Toyota Picnic: Airco valt uit bij extreem warme omstandigheden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 ltr.

Hallo,

Heb voor de zomervakantie het aircosysteem laten checken en bijvullen. De airco doet het meestal goed; hij is in de gehele vakantieperiode 3 keer uitgevallen tijdens de rit. Zowel in Nederland als in Italië, met en zonder caravan erachter.....Hij valt uit tijdens extreem warm weer en dus juist wanneer je hem het hardst nodig hebt. Hij doet het vanzelf weer na een uurtje rijden of na een rustperiode. Bij navraag na de eerste keer uitvallen bij de dealer is het vlgs hen een beveiliging voor de motor; d.w.z. wanneer de temperatuur in het motorcompartiment te hoog oploopt schakelt een temperatuurvoeler de aircopomp en andere onnodige zware verbruikers uit zodat de motor temperatuur niet te hoog oploopt. De laatste beide keren heb ik echter direct na het uitvallen van de airco op de koelvloeistoftemperatuurmeter gekeken en die stond nog niet eens halverwege! Heb dus de indruk dat die temperatuurvoeler veel te snel de airco uitschakelt. Mijn vraag is dus: waar zit die temperatuurvoeler en kan die ook worden afgesteld of worden vervangen voor een type met een hogere inschakelingstemperatuur.

Groet, Hendrik

Hendrik17

Geplaatst door Hendrik17 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 13 jaar geleden

kan meer zijn
door hoge tempereturen wordt de druk in het systeem ook hoger
hierdoor kan zijn dat te hoog oploopt en uit veiligheid uitschakelt

wanneer de temperatuur van de motor te ver op loopt gaat alle tijden de koelfin op zijn hardst draaien
voor zo ver ik weet wordt niks met verbruikers gedaan
kom hij in rood dan zal het iets anders zijn maar beetje warmer dan normaal mag

Marco41 (0), 13 jaar geleden

Ik had het zelfde probleem bij mijn auto Avensis verso. Bleek dat het relais dat de pomp aanstuurd niet goed werkte. relais(tje) kost 80 euro...! Omgeruild met het relais van de claxon. Werkt tot op heden perfect,... claxon soms niet.

Hendrik17 (0), 13 jaar geleden

Hallo reageerders; bedankt voor de berichten. Ga zeker de tip van Marco uitvoeren, een slecht relaisje lijkt mij ook het meest logisch (heb m'n bedenkingen bij het verhaal van de dealer); nogmaals dank. Groet, Hendrik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.