Toyota Yaris 2012: Autosleutel

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 51

Ik kon niet meer op afstand de auto openen. Ik heb toen de sleutel geopend om te kijken wat voor batterij er in zat, maar ik zag geen batterij zitten. Ik vond op een site een foto van hoe het er van binnen uit ziet, en nu blijkt dus dat de behuizing waarin de batterij zit, er niet meer in zit, terwijl ik die sleutel dus nooit heb open gemaakt.
Ik ben nu bang dat iemand deze in een onbewaakt ogenblik gestolen heeft voor zichzelf, of nog erger dat ze met dit onderdeel in een nieuwe sleutelbehuizing mijn auto op afstand kunnen bedienen. Ik ga geen nieuwe kopen, want mijn auto is al 10 jaar oud, en de sleutel en reserve sleutel werken nog prima. Mijn vraag is of ik van mijn auto het gedeelte voor de sleutelbediening op afstand uit kan zetten, zodat ik niet bang hoef te zijn dat ze op die manier mijn auto mee nemen?

JohnKusters

Geplaatst door JohnKusters , lid sinds 4 maanden geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Kon het eerst wel dan ?

JohnKusters, 4 maanden geleden

Ja. Hij heeft het altijd gedaan, en wij hebben hem nooit open gemaakt. dus dan is het wel heel vreemd als je hem openmaakt en geen batterij ziet, en dan zie ik bij autosleutels.nl dat de binnenkant er anders uit ziet, en er dus iets mist. Daarom vermoed ik kwade opzet.
Ik heb die afstandsbediening dus niet meer nodig, maar wil ook niet dat degene die dat onderdeel er uit gehaald heeft (want hoe kan het anders weg zijn? ) er met mijn auto vandoor gaat.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Sleutel laten vallen inhoud weg gevlogen , vind de diefstal een beetje ver gezocht , hoe dan ?

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Zou de hele sleutel meenemen en niet gaan zitten prutsen om een binnenwerk er uit te krijgen .

JohnKusters, 4 maanden geleden

Ik snap er zelf ook niets van. Het is de auto van mijn vrouw, en ze zei dat de afstandsbediening niet meer werkte. Ik heb dat met mijn Skoda sleutel ook wel eens gehad, en toen de batterij vernieuwd, dus heb hem toen open gemaakt, om te kijken wat voor batterij het is om een nieuwe te kopen. Tot mijn verbazing zag ik na openen nergens een batterij. Mijn vrouw zegt dat ze hem nooit open heeft gemaakt, dus als dat binnenwerk met die batterij er dan uit is, moet iemand anders dat hebben gedaan, want die sleutel gaat er niet vanzelf uit. Dus dacht ik dat misschien iemand dit heeft gedaan en zo onze auto op afstand kan openen, en er mee weg rijden. Dus daarom mijn vraag hoe im die afstandsbediening uit kan schakelen, en we hem gewoon met de sleutel open maken.
Ik heb bij het openen van de sleutel ook overal op de grond gekeken of dat gedeelte er niet uit viel tijdens het openen, maar er ligt echt niets.En mijn vrouw is niet zo dat ze er om zou liegen als ze hem zelf bv kapot heeft gemaakt, dus ik geloof haar ook dat ze die sleutel nooit heeft open gemaakt.
Hij is nog steeds all risk verzekert, dus ik neem het risico dan maar, en we gebruiken geen afstandsbediening meer.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Als je dan zorgt dat er geen waardevolle spullen in liggen , dashbord kastje open , is er geen probleem , want zonder sleutel komen ze niet weg .

JohnKusters, 3 maanden geleden

We gaan toch maar gewoon verder zonder batterij, en dus zonder afstandsbediening.
Mij werd per email gevaragd of ik dit wil aanvinken als de oplossing, maar ik zie nergens een vinkje, dus dit is mijn laatste reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.