Toyota Avensis : Avensis 2003

Ik ben bezig m'n rechter koplamp te vervangen omdat de fitting los gebroken is van de lamp zelf, maar moet ik dan de bumper eraf halen om die koplamp te de- en monteren ?? Heb wel al een andere koplamp gelukkig en daaraan zie ik links onder een lipje dat net onder de bumper valt.......

Ernst4x4

Geplaatst door Ernst4x4 , lid sinds 16 jaar geleden

8 Reacties

rene9558 PRO, 15 jaar geleden

Bumper kan blijven zitten, even de hoeken losmaken (boutje achter het binnenscherm) en aan de bovenkant (voorzijde) de klipjes en boutjes losnemen.
Nu kun je de bumper voorover kantelen en de lamp demonteren.

Zou overigens eerst eens bij de dealer langsgaan i.v.m mogelijke garantie/coulance.

Ernst4x4, 15 jaar geleden

[quote=rene9558]Bumper kan blijven zitten, even de hoeken losmaken (boutje achter het binnenscherm) en aan de bovenkant (voorzijde) de klipjes en boutjes losnemen.
Nu kun je de bumper voorover kantelen en de lamp demonteren.

Zou overigens eerst eens bij de dealer langsgaan i.v.m mogelijke garantie/coulance.[/quote]
De dealer was geen optie meer, auto is van maart 2004 en heeft 190.000 km gereden, ook importeur gebeld, geeft ook niet thuis, tot overmaat van ramp is vandaag ook de linker fitting gesneuveld....... we gaan de bumper toch maar volledig demonteren en 2 nw lampen monteren.

rene9558 PRO, 15 jaar geleden

Bestel ook gelijk even een modificatie voor de bedrading.

Ernst4x4, 15 jaar geleden

Uhh, bedoel je dat dat ook verrot kan gaan??

musky, 15 jaar geleden

Bij mij is ook een fitting afgebroken.
Zaterdag heb ik van Rene een paar tekeningen gekregen om het klusje zelf te klaren.
Vandaag (maandag 19-11 ) contact gehad met m´n dealer en die liet me weten dat beide koplampen gratis vervangen worden.
Mijn Avensis 2.4 is van maart 2004 en heeft 77500 km op de teller staan.
Dit noem ik dus service.

Ernst4x4, 15 jaar geleden

Dat is toevallig, bij mij brak afgelopen vrijdag WEER een fitting af, heb deze nu met HI-TECH lijm vastgezet, op hoop van zegen. Heb jij ook last van roest op/aan het motroblok ?? Het lijkt wel of die van mij in het zoute water heeft gelegen.

Eén ding weet ik zeker nooit geen Toyota meer, veel te duur qua onderdelen, veel te klein van binnen, elke keer van die kleine dingen die verschrikkelijk irriteren en lak die spontaan van de bumper afvalt. Maar ja, helaas moet deze nog 1 jaar rijden voordat ik (financieel) aan een andere kan denken.

Hoop voor jou dat de koplamp en de Avensis het goed blijft doen.

musky, 15 jaar geleden

Hoi Ernst,
Ik rij al jaren Toyota en kan je zeggen dat er nooit iets bijzonders gedaan hoefde te worden dan het reguliere onderhoud. Dat van de koplampen irriteerde mij ook een beetje, maar dat wordt opgelost. Hetgeen jij ervaart verbaasd mij dan ook. Ik moet je ook zeggen dat ik niet altijd zachtjes rijd en dat ik het vermogen nog wel eens aanspreek. Zo zie je maar dat er altijd verschillende ervaringen zijn. Van deze auto hou ik in een excel progje bij wat de kosten zijn tot nu toe per KM en dat is €0,55 incl afschrijving renteverlies ed over 5 gebruiksjaren.
Naar mijn mening niet verkeerd.

Ernst4x4, 15 jaar geleden

Hoi Berry, fijn dat het bij jou wel allemaal goed verloopt met de Avensis, ik heb hiervoor een Mondeo TDCI gehad, niets anders dan lof over die auto, geen rare dingen of i.d.

Je moet ook maar geluk hebben met een auto denk ik. Ik heb vandaag een klein beetje hoop gekregen, een kennis wil graag mijn Avensis kopen, heb hem verteld hoe ik over de Avensis denk, hij wil het wel proberen. Zodra die "weg" gaat bij mij de vlag uit en wordt het dit keer een V.W. Transporter waarschijnlijk, kwam toch al veel ruimte tekort.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.