Toyota Avensis: D4D met startproblemen koude motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 d4d 177pk

Onze Avensis stationwagon van 2006 (25.000km) heeft het volgende probleem (vrijwel vanaf het begin). Als de auto wat langer stilstaat, bv een dag of meer, ontstaat een probleem bij het starten. De motor slaat in dat geval vrijwel direct aan maar ook na ongeveer een seconde weer af. Hernieuwd starten levert hetzelfde plaatje op. De enige manier om de motor aan de praat te houden is volgas starten wat niet erg bevorderlijk lijkt voor de levensduur van de motor. Na ongeveer 5 seconden het gas loslaten blijft de motor stationair wel lopen.
Soms na een halve dag stilstaan start de motor maar varieert het toerental tussen 700 en 1300 omw/m (frequentie 1 seconde) om vervolgens toch weer af te slaan. Auto is diverse malen bij de garage geweest, afstellingen aan de brandstofpomp zijn van korte duur geweest (een paar dagen ging het beter).

Hape

Geplaatst door Hape (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rene9558 (0) PRO, 16 jaar geleden

Brandstofpomp opnieuw laten initialiseren (bij de dealer via de IT2 tester), dit is een klusje van een paar seconden.

Hape (0), 16 jaar geleden

[quote=rene9558]Brandstofpomp opnieuw laten initialiseren (bij de dealer via de IT2 tester), dit is een klusje van een paar seconden.[/quote]
Dankjewel rene voor de reply.
De betreffende dealer heeft al 2x een aanpassing uitgevoerd aan de brandstofpomp waarvan 1x zeker een her-initialisatie was. Bij de laatste keer starte de auto ongeveer een week lang ok, daarna werd het weer minder en inmiddels lijkt het wel of er niets is veranderd ten opzichte van daarvoor...

Gerald T (0) PRO, 16 jaar geleden

Modificatie laten uitvoeren m.b.t. banjobout retourbrandstofleiding. Na een tijdje loopt de brandstof terug doordat er een luchtlekkage is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.