Toyota Avensis: aankoop avensis d4d

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 2.2

wie kan mij vertellen waar op te letten met een aankoop van een avensis d4d uit 2004 ongeveer....
en ik zoek een motor die ongeveer 130/140 pk leverd welke type moet in dan hebben? want er zijn er veel 115pk uitvoeringen te koop maar weinig met meer pk's...

alvast bedankt !!!!

gr. Fred

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

renos (0), 16 jaar geleden

Ik wil je niet bang maken, maar koop in ieder geval een First Class Occasion bij een Toyota dealer. Grote kans dat je de garantie nodig hebt. Ik spreek uit ervaring, heb 1 jaar geleden een Avensis Station D4D 126pk gekocht en heb nog nooit zoveel problemen gehad als met deze auto(ik heb hiervoor 18 jaar Mazda gereden zonder problemen).
Problemen:
-Schokdemper kapot ( is afgeleverd met APK en een kapotte demper.......)
-Ventilatiesysteem is een keer uitgevallen zonder aanwijsbare reden
-Vliegwiel is inmiddels vervangen(met koude motor hield de auto in, in de eerste versnelling in)
-Problemen met motormanagement gehad in het buitenland en hebben hiervoor Toyota Eurocare ingeschakeld en hebben daarna eigenlijk alleen maar problemen gehad en daardoor hoge kosten welke na 5 maanden nog steeds niet zijn vergoed. Dus zorg dat je lid bent van de ANWB en een rechtsbijstandsverzekering is geen overbodige luxe. In de garage zijn de monteurs en verkopers erg behulpzaam, maar als je echt problemen hebt is Toyota(Louwman & Parqui) niet thuis. Zorg ervoor dat het noodprogramma van het motormanagement is uitgeschakeld (dan kom je niet stil te staan als er problemen zijn met de EGR-klep, turbo of omloopleiding.
-Bij deze modellen 2003-2005 gaat de koppeling erg zwaar gaat (heeft te maken met de drukgroep). Hier is in de garantieperiode naar gekeken (schoongemaakt en gesmeerd, maar echt resultaat heeft dit niet.
Als de autogeen geen mankementen heeft rijd deze erg fijn, alleen de trekkracht met een aanhanger of caravan valt tegen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.