Toyota Avensis Wagon 2005: Bestelde achterdempers verschillend

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1CD-FTV, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Hallo, graag even jullie mening over twee bestelde TRW schokdempers voor mijn Avensis T25.

Zie bijgaande foto's, er zijn twee issues met deze dempers waardoor ik overweeg ze terug te sturen.

1; De twee dempers zijn verschillend gelast. De oriëntatie van het montagepunt met bout gat t.o.v. de flens waar de veer op rust is verschillend met ongeveer 20 graden. Vermoedelijk is dus 1 van de 2 dempers niet correct gefabriceerd. Het gevolg is volgens mij dat bij een van de dempers de veer onder ca 20 graden spanning wordt gemonteerd. De eindstop locaties van de veer zijn immers fixed. Zou dit kwaad kunnen?

2; Door mogelijk een schok/val tijdens transport heeft de ene demper met de flens een deuk gemaakt in de schacht van de andere demper. Omdat het een twin tube demper maakt dit voor de werking naar mijn idee niet uit, bij een monotube zou dit overigens wel uitmaken. TRW had de dempers natuurlijk wel iets beter mogen scheiden in de doos met een dikkere kartonnen flap.

Benieuwd naar jullie reactie.

Michiel-0478

Geplaatst door Michiel-0478 , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

Hans4040 PRO, 5 maanden geleden

Volgens mij ook productie fouten .
De veerschotel onder een verkeerde hoek is niet lekker voor de veer.
De schokbreker met de deuk zou ik niet monteren omdat de zuiger telkens langs die deuk gaat.
Ik zou het hele spul terugsturen/omruilen.
Succes.

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Autodoc ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.