Toyota Avensis Wagon 2008: slippende koppeling

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

beste mensen, pas deze auto gekocht onder bovag-garantie. Rijdend met een lege aanhanger (en 1 inzittende) viel me op dat rijdend (5e versnelling, 90km/hr) bij geheel intrappen van het gaspedaal de koppeling even slipt (+1000 toeren) en vervolgens netjes aangrijpt (zonder intrappen koppeling uiteraard). Enkele malen geprobeerd met steeds het zelfde effect.

Blijkbaar kan de koppeling in 5e verselling niet het gehele motorvermogen overdragen naar de transmissie. Staat dit model bekend om wat minder krachtige veren van de drukgroep, of is toch de koppeling en/of drukgroep versleten?

Alle andere koppelingtestjes (hoogte pedaal, aangrijpingspunt, wegrijden vanuit stilstand etc) zijn prima, dus ik vermoed dat de verkoper geen reden ziet tot verder onderzoek/reparatie. > hebben jullie nog inzichten?

jabijl

Geplaatst door jabijl , lid sinds 17 jaar geleden

7 Reacties

Monteur Senior, 7 maanden geleden

handrem erop dan in 4e of 5e versnelling proberen weg te rijden als hij dan slipt koppeling versleten

jabijl, 7 maanden geleden

die test heb ik ook gedaan met prima resultaat (absoluut geen slip)

oldford PRO, 7 maanden geleden

Heb je al contact gehad met de verkoper?
Want een eventuele demonstratie lijkt me geen probleem gezien je omschrijving.

bert klein PRO, 7 maanden geleden

Ga er maar vanuit als er nu al koppeling slip in de 5e versnelling is dat de koppeling binnenkort vervangen moet worden,

jabijl, 7 maanden geleden

@ oldford: nee, demonstratie is geen probleem :-) maar enkel in specifieke situaties dus, verder is het gedrag van de koppeling normaal.

Maar uit jullie opmerkingen maak ik op dat dit toch de eerste signalen zijn van een versleten koppeling. Ik zal het voorleggen aan de verkoper.

thx!

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Je niet het bos in laten sturen , laten vervangen en goed laten kijken of er geen keerring lek is en het door vettigheid komt .

check

Beste antwoord, geplaatst door jabijl, 7 maanden geleden

storing heeft zich niet meer voorgedaan, ook niet na trekken van max trekgewicht. kan het zijn dat de koppelingsplaten wat vervuild waren en nu weer schoon "gebrand"agv wrijving/slippen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.