Toyota Avensis Wagon 2006: Fuseekogel achter demontabel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1CD-FTV, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Ik heb speling op de fusee rechts achter.

Bij vervangen van de draagarmen heb ik op het draadend vd fuseekogel gehamerd omdat ik de kogelpers er niet goed op kreeg. Hierbij is speling ontstaan.

De kogel heeft bij Toyota geen eigen part nummer. Weet iemand of deze demontabel is en los te kopen?

Groet,

Michiel-0478

Geplaatst door Michiel-0478 (30) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JGC (35), 2 jaar geleden

Deze toevallig?
https://www.winparts.nl/onderstel-aandri...

Op 2e afbeelding zie je dat het onderdeel uit een aantal losse onderdelen bestaat, maar zie geen los verkochte kogels. Als de schroefdraad gelijk is zou je de kogel er misschien uit kunnen draaien en los kunnen vervangen.

Michiel-0478 (30), 2 jaar geleden

Ha, dank je voor je bericht. Nee dat is de spoorstang. Die heeft inderdaad ook een kleine ball-joint. Ik bedoel de fuseekogel die de gietijzeren plaat met lagerhub en remklauw verbindt met de draagarm.

check

Beste antwoord, geplaatst door bert klein (85) PRO, 2 jaar geleden

Japanse onderdelen nogal gecompliceerd in het verkrijgen daarvan, nogal veelvuldige variaties,uitzoeken op chassisnummer.
Zou proberen gebruikt :Car Toyota parts nijkerkerveen
:Japoto auto,s wirdum

Michiel-0478 (30), 2 jaar geleden

Bert, dank voor je suggestie. Bij CAR nieuw onderdeel gekocht. Dank aan Remco voor de tip dat het wellicht toch de demper is want dat was het. Het rubber van de schokdemper was uitgelubberd en verdroogd en onderzijde demper bonkte tegen de draagarm aan bij korte hobbels. Na 35.000 km en 2 jaar. Volgende keer misschien maar geen AL-KO demper kopen. Groet,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.