Toyota Avensis Verso 2002: Airco valt soms uit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

ik heb een vraag over de airco van mijn auto:

tijdens normaal bedrijf schakelt de airco automatisch uit indien de ramen van de auto open staan (het duurt dan te lang om de auto terug te koelen). Dit kenmerkt zich door een knipperend lampje van de airco-bediening. Dit is normaal en ook zo beschreven in het manual.

Echter, sinds enige tijd valt de airco soms spontaan uit (bovenstaand beschreven gedrag), maar dan schijnbaar zonder oorzaak. Meestal is het een kwestie van A/C weer inschakelen, maar soms blijft deze in storing (valt dan direct uit). De storing doet zich vooral voor op: a) warme dagen, gewoon tijdens het rijden, of b) langere tijd stationair draaien (bv bij stoplicht), ook op koude dagen/winter.

Garage en dealer hebben er al naar gekeken en kunnen oorzaak vooralsnog niet achterhalen (alles aan het A/C systeem lijkt goed te werken).

Iemand een idee?

jabijl

Geplaatst door jabijl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jabijl (0), 1 jaar geleden

niemand een idee, nu het weer warmer wordt doet de storing zich weer vaker voor.....?

jabijl (0), 1 jaar geleden

verlate reactie: bleek na lang zoeken toch de magneetkoppeling van de a/c te zijn. Op een volvo forum las ik dat als de magneetkoppeling warm wordt na een aantal keer inschakelen waardoor de sterkte van de magneet afneemt. Hierdoor gaat de koppeling slippen, wordt nog warmer ... uitval

dit bleek de oorzaak te zijn, terwijl de koppeling toch alle testen vanuit het werkplaatshandboek glansrijk doorstond....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.