Toyota Avensis Verso 2002: Airco valt soms uit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

ik heb een vraag over de airco van mijn auto:

tijdens normaal bedrijf schakelt de airco automatisch uit indien de ramen van de auto open staan (het duurt dan te lang om de auto terug te koelen). Dit kenmerkt zich door een knipperend lampje van de airco-bediening. Dit is normaal en ook zo beschreven in het manual.

Echter, sinds enige tijd valt de airco soms spontaan uit (bovenstaand beschreven gedrag), maar dan schijnbaar zonder oorzaak. Meestal is het een kwestie van A/C weer inschakelen, maar soms blijft deze in storing (valt dan direct uit). De storing doet zich vooral voor op: a) warme dagen, gewoon tijdens het rijden, of b) langere tijd stationair draaien (bv bij stoplicht), ook op koude dagen/winter.

Garage en dealer hebben er al naar gekeken en kunnen oorzaak vooralsnog niet achterhalen (alles aan het A/C systeem lijkt goed te werken).

Iemand een idee?

jabijl

Geplaatst door jabijl , lid sinds 17 jaar geleden

1 Reactie

jabijl, 1 week geleden

niemand een idee, nu het weer warmer wordt doet de storing zich weer vaker voor.....?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.