Toyota Verso 2016: Brake-assist

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 147

Beste mensen, ik heb een vraagje over de brake-assist van onze Verso. Deze "assistentie" is erg fanatiek wat ons en familieleden betreft. Volgens de Toyotagarage klopt dit wel, maar is er niks aan te doen. Het probleem is dat normaal gedoseerd remmen niet bepaald makkelijk is door het ingrijpen van de assist. Wij willen van de assist af. Ik heb al gekeken of dit met het uitnemen van een zekering mogelijk is, maar dat is het volgens mij niet. Weet iemand een andere manier om de brake-assist uit te schakelen? Dit mag rigoureus. Ik heb brake-assist nooit nodig gehad en heb er ook geen behoefte aan. Alvast bedankt voor je reactie.

Sam13

Geplaatst door Sam13 , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

Michiel-0478, 1 jaar geleden

En dan slaat het noodlot toe en er vindt een aanrijding plaats. Eventueel met gewonden of doden. Wat denkt u dat de verzekering doet als ze erachter komt dat er met de remmen gerommeld is. Met een beetje geluk keren ze alleen niet uit. Met een beetje pech komt er een strafzaak bij. Beter niet aan beginnen denk ik.

Bij de meeste auto’s werkt brake assist met een soort trommel met een membraan erin die door vacuum wordt aangestuurd. Door motor vacuum of een pomp. Natuurlijk kun je proberen dit vacuum te smoren of te onderbreken. Ik er echter maar niet aan beginnen en denk dat de garage hetzelfde zegt. Misschien beter een andere auto proberen.

Groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Verso of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.