Toyota Verso 2012: Electrisch probleem na foute start

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Goedenavond,

Reeds 5 jaar rij ik rond met een Toyota Verso 2.0 diesel uit 2012. Deze ochtend probeerde mijn partner de auto te starten en ging na het voorgelogen kort terug en dan meteen door naar start met de sleutel. Met als gevolg dat de wagen niet meer wil starten. Als ik de sleutel nu omdraai zie ik het accu lampje onregelmatig flikkeren in de acc stand en hoor ik 1 of meerdere relais snel klikken. Ik sloot voor de zekerheid eens een nieuwe batterij aan en heb de zekeringen in de fuse box links doorgemeten. Ik kan niet vinden of er iets is doorgebrand, of misschien het contactslot Inter faalt of zou de ECU hierdoor kunnen geraakt zijn? Indien iemand een idee heeft is dat meer dan welkom. Mvg Wim

Wimvanassche@gmail.com

Geplaatst door Wimvanassche@gmail.com (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Verso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 2 jaar geleden

Doe de auto eens op slot met de cv , wacht even , open de auto weer met de cv, en probeer dan nog eens.
Wat is de accu spanning nu ?

Wimvanassche@gmail.com (0), 2 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. De spanning meet 12.5V tijdens het openen en sluiten zakt deze naar 9.6V na 1 seconde keert ze terug naar 12.5V.

Ik merkte ook dat de relais (R3) air fuel ratio sensor, in de fuse box in het motorcompartiment snel ligt te klikken bij een poging tot start. Hang ik er dan de lader bij aan de batterij, dan klikt deze precies nog sneller. Ik heb deze ondertussen gewisseld, maar het mocht niet baten.

kaleido 1 (1620) PRO, 2 jaar geleden

Zou toch denken dat de accu overleden is , zou deze eens goed opladen en kijken of dat helpt anders laten testen , na 5 jaar is dit niet vreemd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Verso of stel zelf een nieuwe vraag.