Toyota Verso 2011: Geen service indicatie ondanks de gereden kilometers.

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2ZR-FAE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 108

Een Toyota Verso van 2011 heeft inmiddels ruim de kilometers gereden om aan olie verversen toe te zijn. Dit is inmiddels dan ook gebeurd. Maar er is nergens 'n indicatie geweest dat de auto onderhoud nodig zou hebben. Het resetten van het service lampje wordt overal beschreven, maar niets te vinden waarom deze niet aan gaat. Met ruim de kilometers bedoel ik meer dan 15000km, dus dan had er al lang 'n service indicatie aan moeten gaan toch?
Of wordt het bij deze auto enkel gezien vanuit de boordcomputer, lees aangesloten laptop met de juiste software?

TonDr

Geplaatst door TonDr , lid sinds 1 week geleden

5 Reacties

patrickmk3 PRO, 1 week geleden

kan ook nog wezen dit niet aan staat.
is ook nog een optie bij deze auto.
dan krijg je dus ook geen melding.
interval is inderdaad 15000 of 12 maanden.

TonDr, 1 week geleden

Beste Patrick, wist niet dat het uitzetten van 'n service-lampje 'n optie zou zijn. Ook google geeft me geen enkele hint zelfs middels Techstream nergens kunnen vinden of dit idd 'n optie zou zijn, noch hoe deze dan weer aan te zetten. Kortom hints zijn meer dan welkom. Daar ik er naar streef gewoon om de 15000km 'n indicatie voor service te krijgen, welke ik dan op de bekende manier kan resetten na het vervangen van de olie en dergelijke. Echter tot dusver tast ik in het duister.

TonDr, 1 week geleden

Wel zie ik MIL:OFF hetgeen mij enigzins doet twijfelen of dit de setting is die het zou moeten zijn. Deze waarde kan ik echter niet op ON zetten, dus dit lijkt me ook niet de juiste plek.

.

oldford PRO, 1 week geleden

MIL:OFF betekent dat de foutlamp uit is. Kennelijk zijn er geen belangrijke fouten aanwezig.

Of de getoonde data wel klopt betwijvel ik ten zeerste. Er zou geen monitor zijn voor de katalysator.
Dat is al verplicht sinds 1996 in Amerika en sinds 2001 in Europa.

patrickmk3 PRO, 1 week geleden

Naar het menu gaan waar je normaal aan zou geven dat de service is uitgevoerd.
Hier geef je dan aan dat de beurt is uitgevoerd en stel je de kwaliteit gebruikte olie in of geef je aan wat de interval is.
Hierna krijg je na de ingestelde interval dus de bekende melding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Verso of stel zelf een nieuwe vraag.