Toyota Corolla Verso: Brandstof verbruik 177pk d-cat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2d d-cat 177pk

Hallo,
ik rij een Corolla Verso 2.2 d4 d-cat met 177 pk. Ik heb het brandstof verbruik bij gehouden bij normaal rijgedrag.
En nu kom ik uit op een verbruik van 1op 10,2 km. Dit is niet echt zuinig voor een diesel. En dan wordt er voor geschreven in diverse testen dat de Toyota gemiddeld 1 op 15 zou lopen.
Hebben hier meer mensen ervaring mee en is er wat bekend over een oplossing hiervoor?
Weet iemand of er een software update is geweest in het verleden voor deze motoren? Ik hoor graag van jullie ervaringen hierover of oplossingen!

borrieg60

Geplaatst door borrieg60 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Laat de auto eens uitlezen bij de dealer, misschien zit er wel een storing in...

jakkemeiner (0), 13 jaar geleden

Ik heb zo'n zelfde en die verbruikt 6,7 liter gemiddeld op 100km = 1:14,9. Wel een beetje beheerst gas geven anders kom ik snel in jouw verbruik.

morrie (0), 13 jaar geleden

Ik heb sinds een maand een avensis met het zelfde type motor. Ik doe erg mijn best, maar krijg het verbruik ook niet onder de 1:12,5. valt me toch behoorlijk tegen. ga binnenkort wel even bij de dealer langs om de software te laten uitlezen.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Je koopt een auto met 177 pk en je wilt het verbruik van eentje met 100pk.
Dat gaat niet samen.
Met dit type toyota ben je met een verbruik van 1 op 12/13 spekkoper.
Maar met een beetje gasgeven kom je ook maar zo op 1 op 10.
ik rij zelf een verso met de standaard motor met 90 pk en haal een verbruik van 1 op 15/16 met pijn en moeite.
Eerder zit ik aan de 1 op 14/15.
Overigens zijn dit echt ziekenhuisblokken want de verstuivers,roetfilters en olieverbruik zijn deze motoren niet vreemd.
Je kunt er compleet op leeglopen,hopelijk rijden jullie al met de gemodificeerde exemplaren.
En zo niet,dan zou ik toch proberen de onderhoudshistorie te achterhalen.

jakkemeiner (0), 13 jaar geleden

En ik heb niet goed gekeken, sorry: kom gemiddeld toch op 7,7 liter per 100km = 1:1298; best wel veel km's in de stad.

aki1978 (0), 12 jaar geleden

hallo
moet je controleren of je ECU software update en de EGR klep en de 5de vestuiver hebben vervangen want die waren een terug roep actie geweest
ik heb ook de zelfde auto en ik rij 600 km op een volle tank (snelweg kilometers, beheerst 120 km/u)
ik heb de zelfde probleem en ik heb met een technische specialiste gesproken en die heeft me de bovenste verhaal vertelde, en inderdaad ze hebben de EGR klep niet vervangen en de software niet up to date

jakkemeiner (0), 12 jaar geleden

Wie had het hier over ziekenhuisblok??
Nadat ik geconstateerd had dat de fan wel erg veel meedraaide bij normaal gebruik en even later een rood thermometer picto ging branden eens het koelvloeistofnivo gecheckt; er kon 1,5 liter bij; een paar dagen later nog eens een halve liter; een monteur op een ander forum adviseerde te checken of er zwarte aanslag in het expantievat was waar te nemen; ja dus, misschien dan toch een koppakkingprobleem. Volgens de geraadpleegde dealer i.i.g.; daarom komt er einde deze maand een nieuw blok in en hopelijk niet uit dezelfde serie als het huidige blok. E.e.a. wel op kosten van Toyota die voor dit ziekenhuisblok een verlengde garantie geeft tot 150.000km. Die van mij heeft er 145.000km op zitten en vond het welletjes ;-)

svengc (0), 12 jaar geleden

Gemiddeld 1 op 16 met mijn Avensis 177pk, bij normaal gebruik. Veel korte ritten en stadsverkeer levert een verbruik van 1 op 13.

aki1978 (0), 12 jaar geleden

Hallo
ik heb t inlaatspruitstuk en de EGR klep gedemonteerd en die was behoorlijk vies en vol met zwart troep, deze schoon gemaakt + inlaat kanallen van de cilinderkop en de 5de verstuiver gecontroleerd (1 of 2 strepen aan de inspuitkop) + ECU Ge update en de roetfilter geregereneerd maar nu de probleem is dat ie maar 520 km op een volle tank rijdt (beheerst 130km/u) +/- 1 op 13 op snelweg
Wat mij verbaast is dat ik maar 40 l diesel kan tanken en ik heb op de website autoweek gekeken ,dat ie een brandstoftank van 55l heeft.
weet iemand een oplossing ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.