Toyota Corolla Verso: auto vermogen valt weg

Bouwjaar: 2005

Nu naar twee verschillende garages geweest kreeg twee verschillende codes p0371 en bij de andere p0093 fuel system leak detected.

Hij is gewist. Maar dat duurt maar een paar dagen. Want dat is maandag ook gebeurd en toen deed hij het ook tot vandaag goed.

Het probleem is dus dat het motermanagement lampje band en VSC en trc off. Soms gaat het goed en dan is er niets aan de hand. Maareen andere keer valt onder het rijden het vermogen weg. Na opnieuw starten doet hij het weer even.

Waar moeten we aan denken. Want de dealer moest het gaan zoeken.

jolanda123

Geplaatst door jolanda123 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Zijn tussen het uitlezen van de codes bij de 2 garages deze gewist? Want anders is er in ieder geval 1 onbetrouwbaar.

P0371 - Timing Reference High Resolution Signal "A" Too Many Pulses
Dat is een probleem met de nokkenas-sensor. Te veel pulses gezien. Kan storing op de kabel zijn.

P0093 - Fuel System Leak Detected - Large Leak
Brandstofdruk probleem?
Wat is dit voor motor? Diesel en de inhoud?

patrickbotten (0) PRO, 13 jaar geleden

als het om diesel gaat, bekijk 'freeze frame van de p0093' als de injectors + of - 3,000m gaan blijft er één half open staan en heb je drukverlies.

tijm15 (0), 12 jaar geleden

Goedenavond, ik heb met mijn corolla verso D-cat 177pk uit 2006 het zelfde probleem. Als ik een paar honderd meter heb gereden valt vermogen weg en gaat motormanagment lampje branden en TRC off en VSC off gaan branden. Als ik daarna opnieuw start kan ik of gewoon doorrijden de hele dag zonder problemen of het vermogen valt zelfs 4 of 5 keer weg. Ben ermee naar de dealer geweest en die gaf aan dat de computer de storing aangaf van P0093 - Fuel System Leak Detected - Large Leak. Ze hebben toen de SCV klep vervangen door een gemodificeerd exemplaar en de software ge-update. Auto heeft het een week goed gedaan en toen kwamen de problemen weer terug. Auto weer naar de dealer hebben brandstofpomp gedemonteerd en naar een bedrijf gestuurd ter controle maar deze was goed. Toen dachten ze dat het dan toch de injectoren moesten zijn en deze wilde ze gaan vervangen maar toen zij dit wilde doen bleek 1 van injectoren er scheef te zijn ingedraaid en ze durfde deze niet los te halen omdat ze dan bang waren dat deze zou afbreken. Dealer vroeg aan mij of auto nog ergens anders ter reparatie was geweest waar ook de injectoren voor moesten zijn gedemonteerd. Auto was inderdaad bij een andere dealer geweest omdat die van mij toen geen tijd had en daar is toen de koppakking vervangen. Ik ben nog steeds bezig hiermee en zit dus nog steeds met een niet goed werkende motor. Ik heb inmiddels al euro 800,- aan kosten gehad voor alle onderzoeken en het vervangen van de SCV klep.

jakkemeiner (0), 12 jaar geleden

Heb dezelfde auto [ook 2006] en óók een kapotte koppakking; niks repareren, er komt morgen een nieuwe motor in [onder garantie]; had dat bij jou ook niet gekund/gemoeten? Er is een verlengde garantie op deze motoren van 250.000km.

tijm15 (0), 12 jaar geleden

Koppakking is inderdaad onder garantie gemaakt en ze hebben toen meteen onderdelen vervangen om het olieverbruik op te lossen. Is dacht dat de verlenging op deze motoren van 100.000km naar 150.000km gebracht. Jij hebt het over 250.000km. Er staat bij nu 183.000km op de teller.

jakkemeiner (0), 12 jaar geleden

Ik wist het ook niet maar las hier >> http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... << het een en ander dat het toch echt 250.000km zou zijn !!

patrickbotten (0) PRO, 12 jaar geleden

in België is het 7 jaar tot max 200.000 km........ Ik weet niet wie die uitgebreide garantie geeft maar ik denk dat het Toyota Motor Europe is en zou dan voor alle landen hetzelfde zijn ??? of bepaald de invoerder apart de km stand ???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.