Toyota Carina E: co te hoog

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 7AFE-lean burn.1800

Geachte Heren
Deze auto , met km std: 250.000 werd apk afgekeurd vanwege een te hoog co gehalte, 0.6 inplaats van 0,3.
Vervolgens zijn de uitlaat en katalysator ,de map censor en de lambdasonde, luchtfilter, en oliefilter vernieuwd. statsionair is de co waarde wel goed en loopt hij ook mooi en regelmatig. Heeft iemand hier mischien nog een idee wat er loos kan zijn?
bij voorbaat bedankt voor je reactie. Johan.

jobre

Geplaatst door jobre (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Laat eens de compressie meten en de lekverliezen.
Is de koelwater temperatuur sensor al gecontroleerd?

autobedrijf van breugel (0) PRO, 13 jaar geleden

is je brandstof druk regelaar niet kapot??
trek eens het slangetje los en kijk of je verandering ziet van co.
anders eens aan het slangetje zuigen.

jobre (0), 13 jaar geleden

Hallo en bedankt voor de suggesties.
Compressie nog niet gemeten, ik ga even een hulpsstuk maken omdat de bougies nogal diep zitten.
Koelwatertemp. weet ik niet maar ik denk dat dit euvel wel naar boven gekomen zou zijn in de garage waar hij uitgelezen is, en daarna map sensor, uitlaat, katalysator,en lambdasonde vervangen zijn zonder noemenswaardige verbetering. Wat betreft de brandstof druk viel daar niet in eerste instantie de verdenking op omdat hij wel mooi regelmatig loopt,maar het is een punt van aandacht. Ik ben zelf niet in staat om het co te meten moet daarom steeds naar de garage. Als ik de retourslang na de membraam los trek en hier een slangetje aan bevestig en kijkt of hier brandstof uit komt mag ik dan aannemen dat overdruk niet de oorzaak is of moet dit echt gemeten worden? Johan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.