Toyota Carina E: Stuurslot defect van Toyota carina E 2.0 GLI stationwagen E2

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Ik gebruik mijn sleutel voor het openen van de portieren i.p.v. de automatische deurvergrendeling omdat ik daar veel problemen mee heb gehad . De ANWB heeft het alarm en de vergrendeling op non actieve gezet.

Dit weekeind moest ik vanaf een verjaardag naar huis toe. Toen ik het portier met de sleutel geopend had wou ik de motor starten maar de sleutel paste ineens niet meer in het stuurslot.
Drie kwartier bezig geweest en van alles geprobeert : wikken met de sleutel - er in en er weer uit - 2 reserve sleutels gepast - spray - etc.
Ik krijg de sleutel niet omgedraaid, deze lijkt vast te zitten en ik kan daardoor geen gebruik maken van de auto.
(natuurlijk net nu ik hem zo hard nodig heb)!

Moet ik op zoek naar een nieuw stuurslot of is het euvel op een andere manier op te lossen wie weet raad?

beetoff

Geplaatst door beetoff (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

toyo-michael (0) PRO, 13 jaar geleden

als je stuurslot niet meer vanzijn vergrendeling wil moet je bijde kapen weg haalen bij je stuur natuurlijk
als je dat hebt gedaan dan moet je als het goed is een pinentje zien zitten tussen je contact en je stuur dat is het stuur slot je kan hem enkelt met een hamer en bijteltje weg slaan (afbreken) dit kan de oplosing zijn ik heb zelf ook een carina en werk zelf bij toyota dus als dit niet werk kan je ook je stuur weghalen en dan je contact slot v.v allen dat is een beste prijs ik hoor het wel of het gelukt is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.