Toyota Avensis: condens in koplampen

Bouwjaar: 2004

Graag wenste ik te vernemen of er nog eigenaars zijn met dit type wagen met het probleem van condens in de koplampen en of dit probleem na vervanging opgelost is...

Dank bij voorbaat

marc6890

Geplaatst door marc6890 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

a40 (0), 18 jaar geleden

ja ,en het is nog garantie ook

marc6890 (0), 18 jaar geleden

Ik heb voorlopig nog niks ondernomen om het probleem op te lossen omdat ik van anderen gehoord heb dat het probleem eigen is aan moderne helder glas koplampen

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

nee dit is geen probleem van moderne heldere koplampen.

mee terug gaan, dit mag geen plaats hebben.

Bert1164 (0), 18 jaar geleden

Mijn avensis had gisteravond nadat ik in de regen met licht gereden had ook condens in een lamp. Dit was na een uur weg en is volgens mij normaal . Mijn vorige auto (een subaru gt-turbo)had dit altijd. Lampen zij niet geheel luchtdicht maar altijd geventileerd, zodat er vocht op het glas kan neerslaan.

marc6890 (0), 18 jaar geleden

Volgens mij is het ook normaal.Vroeger zal dat ook wel geweest zijn maar zag je door het geribte glas niet .Ik heb het zelfs opgezocht op internet " site van Hella lampen".De condens verdwijnt snel en het heeft geen invloed op de lichtsterkte.Waarvan ik spreek is de avensis van het momenteel nieuwste type..

Bert1164 (0), 18 jaar geleden

Mijn avensis is ook van het laatste type (2004). Wat wel een groot probleem is van de nieuwe avensis 1.8 (let op alleen de 1.8 ) is het stuurhuis. In heel europa moeten ongeveer 50000 auto's een nieuw stuurhuis krijgen omdat er in de produktie iets is misgegaan. Toets maar eens 'lenkung avensis' in bij google en je vindt op duitse sites precies wat er aan de hand is. Wel hoor ik af en toe dat er bij sommige avensissen van het laatste type de bedrading in de koplampen gesmolten is. Dan moet wel de hele koplamp vervangen worden. Ook heeft een enkeling water in de mistlampen gehad. Veel informatie vind je
bij autoweek.nl onder 'my review' terug.

marc6890 (0), 18 jaar geleden

Ik heb van dit alles nog geen klachten.Niet van stuurhuis , niet van koplampen die smelten.

Bert1164 (0), 18 jaar geleden

Over mijn auto heb ik ook geen enkele klacht. Het verhaal van de stuurhuizen vindt je o.a. op AUTO-MOTOR-SPORT.DE .Het stuurhuis moet gekontroleerd en eventueel vervangen worden bij de 1.8. Ik heb een 2.0 D4 en die valt buiten de terugroepactie.
Ik heb voor de lampen nog kontakt gehad met de dealer en die zegt dat een beetje condens na het rijden met licht volkomen normaal is.

marc6890 (0), 18 jaar geleden

Dankje voor de informatie.Ik weet zelfs van geen terugroepaktie.De condens is normaal..Maar ik heb tothiertoe geen probleem ( 11000km)

astrid (0), 18 jaar geleden

Bij mijn wagen (new avensis 2004) hebben ze reeds 1 koplamp vervangen waar condens in zat. Volgens mijn garage is dit niet normaal ==> vervanging in garantie. Ik heb het trouwens ooit maar in 1 van de koplampen voorgehad. Nu 1,5 jaar later nooit geen condens meer gezien.
Ik zou zeggen... laten vervangen nu het nog garantie is.

Bert1164 (0), 18 jaar geleden

Inmiddels heeft mijn avensis ook twee nieuwe koplampen voor garantie gekregen. Er bleek ook sprake te zijn van lekkage. Condens kan en mag altijd een klein beetje ontstaan omdat koplampen niet luchtdicht zijn maar een ventilatieopening hebben. Het moet wel snel weg zijn. Het ontstaat bij koud en vochtig weer als er met licht aan gereden wordt, in de lamp wordt het warm en de vochtige lucht slaat aan de binnen kant op het glas neer, vergelijk het maar met enkel glas in een woonhuis in de winter, dat wordt ook kletsnat als het binnen warm is. Echte lekkage geeft veel meer water in de lampen en dat verdampt ook niet meer snel, vandaar twee nieuwe koplampen voor mijn avensis. De stuurhuizen waar ik het wel eens over gehad heb betreffen de 1.8 modellen van 2003. De mijne is gelukkig een 2.0 d4.

Walter11911 (0), 17 jaar geleden

Zijn jullie zeker wat betreft het stuurhuis , dat dit enkel voor de 1.8 modellen is?
ik heb een 2.0 D4D van 10/2003. Betreft dit de zogenaamde terugroepactie "elek. stuuras"?

verder kan ik bevestigen dat ook bij mij de koplampen in garantie werden vervangen wegens een beetje condens die niet verdween.

mvg,

Jim Broerse (0) PRO, 17 jaar geleden

Die koplampen zijn inderdaad gewoon garantie.
Dat over die stuurhuizen is niet correct, het gaat over een klein gedeelte van de stuurstang. Het is het gedeele na de electrische stuurbekrachtiging (onder het dashboard) en net voor ie door het schutbord heen gaat. Als je het afdekplaatje boven de pedalen weg haalt dan kan je hem zien, een as met aan elke kant een gewricht.
Als je avensis of corolla of prius in deze terug roep aktie valt dan krijg je vanzelf bericht van toyota.

groeten jim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.