Toyota Avensis 2.0TD Wagon: Airco "rookt" en lampje motormanagement brandt continu

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Ik heb twee punten:

1. De airco "rookt" na een tijd (zeker een uur in werking) door de ventilatorroosters. Het lijkt een beetje op het beeld wanneer de vriezer open staat en (zeer) koude lucht eruit komt. Nu blaast de airco koude lucht, dat is logisch, maar kan dit eigenlijk kwaad. Hij doet dit pas de laatste weken en niet constant. Wie weet hoe dit kan ?

2. Het lampje van het motormanagement brandt bijna continue, direct na het starten. Hij gaat onder het rijden niet meer uit en soms na een 2e start gaat deze wel uit. De Toyota-dealer zegt dat in de 1e versies van de dieseluitvoering een onjuiste computer is gemonteerd. Deze zou destijds onder fabrieksgarantie vervangen zijn. Helaas dus niet bij mijn auto. Een nieuwe computer kost 1000 euro ! Kent iemand dit verhaal ? Ik weet niet zeker of er wel iets aan de hand is. Ik rij maar gewoon met lampje aan door. Iemand suggesties of ervaringen hiermee ?

marsenmel

Geplaatst door marsenmel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

1) vorstbeveliging van de condensor defect (thermistor dacht ik). De nevel die je ziet is een ijsnevel omdat het systeem door blijft koelen en de ondergrensbeveiliging niet meer werkt. Moet vervangen worden; geen idee hoeveel werk het is bij deze auto.

2) geen antwoord helaas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.