Toyota Avensis: Lampen vervangen

Bouwjaar: 2004

Heeft iemand van jullie ervaring met het vervangen van de koplampen? Het zit allemaal behoorlijk vol gebouwd en wil niet teveel moeten demonteren.
Wat vinden jullie overigens van xenonverlichting?

musky

Geplaatst door musky (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

a40 (0), 18 jaar geleden

die zijn er ook bij een 2.4 benzine moter koplampen die moeten geclaimd worden als er een plasticke behuizing is ,met een kabelboom set(modificatie) heel makkelijk werk.bumper los maken behalve onder de bumper trek nu de gehele bumper naar voren en wat laten zakken(let op zijkanten een doekje overheen leggen i,v,m schermen beschadigen)ca 45 min werk alles

ZR (0), 18 jaar geleden

RTFM
Zie je 'owners manual'....

musky (0), 18 jaar geleden

RZ denk je nou echt dat ik niet gedaan heb?
Monteurs bij Toyota lopen weg als er een Avensis komt met een kapotte koplamp. Probeer jij maar eens om de beschermkap achterop de koplampunit weer te monteren na het wisselen van de lamp.

ZR (0), 18 jaar geleden

Sorry, ik was de ;-) vergeten... Ik heb nog geen lampje proberen te vervangen (was nog niet nodig) maar zal het melden als ik zover ben en mijn ervaringen delen... ps: het betreft hier xenon of niet (is mij niet helemaal duidelijk)? Die moeten toch hoe dan ook door dealer vervangen worden?

musky (0), 18 jaar geleden

Remco, het gaat om normale h7 lampen. Ik wilde eigenlijk Vision Plus lampen monteren, maar vind dit redelijk omslachtig.

ZR (0), 18 jaar geleden

Ok. Bij mijn vorige auto (Mondeo 2001) moest ik ook een paar kunststof onderdelen verwijderen maar ik vond dat altijd nog handiger / sneller gaan danm ijn 90-er jaren Nissans, waar ik altijd mijn handen open haalde aan onderdelen onder de motorkap. Bij de Mondeo haalde je gewoon de hele unit eruit. Kan dat ook bij de Avensis?

a40 (0), 18 jaar geleden

ik zag dus dat het over de koplamppitten gaat,als je de kapje eraf gehaald hebt zit er aan de binnenkant 2 oogjes die weer in de koplampen zitten en die zit te vervelen dus die oogjes eraf knippen en dan gaat het stukke beter en sluit toch nog goed af door die grote lip.

musky (0), 18 jaar geleden

Remco, de koplampunits demonteren is wel mogelijk maar natuurlijk erg omslachtig. Het instruktieboekje geeft een ander mogelijkheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.