Toyota Avensis: Ploft in de uitlaat

Bouwjaar: 1998

Wij hebben een toyota avensis rond rijden 2.0 td van 1998
die ploft in de uitlaat, wij hebben er al wat aan gedaan en dat is als volgt klepspelling gecontroleerd, compressie gemeten is goed, lektest uit gevoor kleppen lekten iest deze gespoeld met remreiniger deze sluiten nu ook weer goed,pomp timing gecontroleerd,verstuivers gereviseerd egrklep buiten gesloten,en als de motor onregelmatig loopt dan staat de delast klep in inlaatspruitstuk ook steeds te regelen,motor gespoeld met forte,motor puur laten lopen op forte diesel cleaner en een busje in de tank gedaan,auto een 2000 km laten rijden of het ook hielp nee dus, de auto heeft ook geen vermogen in het stationair gebied bij weg rijden. Bij een revisie bedrijf voor brandstofpompen zeggen ze dat het de kleppen zijn. Heeft iemand ook zoon probleem gehad of heeft iemand nog een sugestie. Er zitten ook geen fout codes in het systeem

Roelof10198

Geplaatst door Roelof10198 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 18 jaar geleden

komt me erg bekend voor.
Is toch echt een sofware probleem ook al zijn er geen foutcodes.
Stationair zijn er een aantal parameters die niet kloppen...oorzaak kan zitten in de verschillende sensoren.
Is er een keer een jumpstart geweest?

Roelof10198 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij hebben het probleem op gelost, het probleem werd steeds erger en hij begon olie te nemen. toen hebben wij de kop er af gehaald. en daar zagen we het probleem al er was een cilinder die had een vreter gehad. we hebben het blok laten reviseren en de brandstofpomp hebben we laten testen was goed. dus door goeie compressie kan er toch wat aan de hand zijn.

C.Jonker (0) PRO, 18 jaar geleden

oke, ja dat verwacht je idd niet bij zo'n jonge wagen...
Dure aankoop dus, maar ik hoop dat nu alles goed is...
Veel succes...
vr gr
Kass autoservice e-mail cajs@wanadoo.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.