Toyota Avensis: trage acceleratie

Bouwjaar: 1999

Mijn Avensis 2.0 TD heb ik in december 2004 aangeschaft( 152.000 km). Het viel mij toen al op dat de auto wat traag optrok, alsof de turbo niet aanslaat. Maar goed, zo vreselijk traag was het ook niet en bovendien dacht ik dat het zo hoorde, het is immers geen Tdi en de auto is al wat jaartjes oud. Ik dacht dus dat het zo hoorde.

vorige maand heb ik de auto voor een grote beurt naar de Toyota dealer gebracht (165.000 km). Zij vertelden mij dat de auto niet goed optrok maar konden zo niet vertellen wat er aan de hand zou zijn. Ze dachten dat het iets met de timing van de riem zou zijn. De turbo slaat wel aan en bij uitlezing van de computer kwam er geen foutmelding. Bovendien was de cilinderkop gescheurt (komt vaker voor. Deze is gedeeltelijk onder de occasiongarantie gerepareerd). Ze hebben toen ook naar de timing van de riem gekeken maar die was in orde. De auto trekt nog steeds niet goed (vooral in de derde en vierde versnelling). Rond de 3000 toeren trekt hij vrijwel niet verder op. Ook bergop trekt hij niet goed. De auto rijdt ook niet harder dan 150 km/uur (met moeite) op de snelweg, terwijl hij de 180km/uur zou moeten halen.

Ik heb nu een dieselcleaner in de tank gedaan en ga vanaf nu ook V-power diesel tanken om te kijken of dat helpt, maar eerlijk gezegd denk ik dat dat een paardemiddel is. De garage wil er wel naar kijken maar weet niet zo goed waar ze naar moeten kijken en willen er een zelfde type naast zetten om te vergelijken. Heeft iemand een idee waar eens naar gekeken zou moeten worden?

Sander

sanjon

Geplaatst door sanjon (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jelle95 (0), 18 jaar geleden

Heb ook gescheurde cilinderkop gehad, daarna (na vervangen) geen acceleratie meer. Dealer heeft er 3x naar gekeken (zeiden ze ...) en wist niet wat er aan de hand was. ANWB had het binnen 1 minuut gezien: vacuum-slangetje oid niet of niet goed terug geplaatst. Slangetje goed gezet en hij reed weer als een zonnetje.

Bij meerdere Toyota dealers werken blijkbaar beunhazen. Als de computer geen storing geeft, weten ze niets, en als de compu wel een storingscode aangeeft, weten ze het ook niet altijd .... Welke dealer heb je?

sanjon (0), 18 jaar geleden

Hoi Jelle,

Dank voor de tip. De dieselcleaner heeft weinig effect. Ik ben nog niet naar de dealer geweest (Toyota Nijverdal) want ze hebben het wegens vakantie wat druk, dus dat wordt na de vakantie. Maar als het zoiets simpels is als een vacuumslangetje ga binnenkort eens langs. Kan ik dat zelf ook verhelpen of zien?
Ik ben eigenlijk best tevreden over de service van mijn Toyota garage. Heb twee dagen gratis in een dikke nieuwe Avensis station diesel mogen rondrijden met alles erop en eraan. Maar ik verwacht wel dat ze zoiets als een slangetje goed terugzetten.

Sander

Jelle95 (0), 18 jaar geleden

Als je weet welk slangetje het is zal het vast niet moeilijk zijn. Maar er lopen heel wat slangetjes en buizen, en je moet weten welke waar hoort. Ik weet dat dus niet. En mijn dealer (A'dam Zuidoost) wist het blijkbaar ook niet. Ze zijn best vriendelijk, goede service (meestal), maar aan vakkennis en ervaring ontbreekt het daar echt bij de meeste monteurs. Maar misschien kan je eens langsgaan en vragen of ze alleen daar even naar willen kijken.

Ik hoop voor je dat het dat slangetje is, het verschil in ridjen is echt enorm.

sanjon (0), 18 jaar geleden

Ik hoop ook dat het een slangetje is. Ik ga even langs mijn garage om er naar te laten kijken. En als dat het niet is zullen ze verder onderzoek moeten doen en hoop ik dat ze meer vakkennis en ervaring hebben dan bij jouw dealer. Ik ben ook een leek op het gebied van autotechniek en dus afhankelijk van de monteurs.

Wat betreft de ANWB heb ik ook goede ervaringen. Zij hebben echt (bijna) overal verstand van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.