Toyota Avensis: Trillen versnellingspook 5e versnelling avensis D4D

Bouwjaar: 2000

Ik zag dat deze vraag een jaar geleden eerder gesteld is, toen werd geen echte oplossing geboden, nu een jaar verder, misschien nieuwe inzichten. Ik heb nu zo'n 260.000 km op de teller en het probleem begon rond 160.000 km. Dealer heeft geen oplossing anders dan het vastzetten van de schakelstangen met tyreps. Dit gaat slecht tijdelijk goed, na enkele weken begint het trillen weer. Ondanks dat ik reeds 100.000 km verder ben lijken me deze trillingen niet goed voor de duurzaamheid van de bak. Weet iemand een oplossing voor bovenstaand probleem.

Rogier10224

Geplaatst door Rogier10224 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Mischien olie vervangen? (speciale voor trillende bakken) zeg maar iets hoor Rogier!!Is het proberen waard denk ik! Als er echt slijtage in de bak is zal dat niet echt helpen denk ik!

musky (0), 18 jaar geleden

Rogier,ik weet niet of je de auto nieuw gekocht hebt maar het kan zijn dat er continu met de hand op de pook is gereden.
Daardoor kan de pook op termijn gaan trillen.Natuurlijk heeft de dealer wel een oplossing, maar die erg duur.Bak reviseren.

Rogier10224 (0), 18 jaar geleden

Peter, er is in het verleden reeds andere olie op de bak gekomen, heeft echter niet geholpen.
Berry, ik heb de auto inderdaad vanaf nieuw en heb wel eens met de hand op de pook gereden, echter niet vaak. De bak reviseren is inderdaad een oplossing, echter een te prijzige. Dat kan ik beter doen indien het nog slechter wordt en de bak problemen krijgt met schakelen. In ieder geval bedankt voor jullie reactie!

guwo (0), 18 jaar geleden

Beste Rogier,
Ik heb deze vraag reeds een jaar geleden gesteld, ik heb nog steeds geen afdoende oplossing. Maar olie, of reviseren van de bak is helemaal niet van toepassing. Wanneer je de pook lichtjes naar voren of naar achteren beweegt dan houdt het trillen op. Momenteel heb ik een niet al te krachtige veer gespannen tussen chassis en de elleboog niet voor de hefboom van de versnellingsbak. Heb je ook het rammelen van het dashbord aan de passagierszijde? Toyota Belgie antwoord niet op mijn vragen, het zal dan ook de derde en laatste toyota zijn die ik gekocht heb.
groetjes, Guy

Rogier10224 (0), 18 jaar geleden

Beste Guy,

Je hebt gelijk met je opmerking dat indien je pook licht naar voren of naar achteren beweegt, het trillen stopt. Ik denk dat ik de jou voorgestelde oplossing ook eens ga proberen, kijken of het beter wordt. Het probleem met rammeltjes of kraakjes van het dashboard heb ik niet. Voor de rest bevalt me de auto goed, ik heb nu zo'n dikke 280.000 km op de teller staan en behalve de problemen met het vliegwiellager, uitgewisseld bij 195.000 km, geen vreemde problemen gehad. Ik hoop dat ik er zonder grote kosten nog een ton kan bijrijden.

Groeten,

Rogier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.