Toyota Avensis: Traag reagerende cruisecontrole en afslaan bij wegrijden

Bouwjaar: 2005

sinds 5 weken ben ik in het bezit van een Avensis met D4D motor.
Hiervoor reed ik met een Citroen C5 HDI en daarvoor een Avensis met 2,0TD motor met achteraf ingebouwde cruisecontrole.
De cruisecontrole van de nieuwe auto reageert erg traag als je de geheugenfunktie gebruikt als ik dit vergelijk met de vorige auto's. Vooral bij het rijden met de caravan is dit erg lastig. Volgens de dealer is dit normaal en hebben ze hierover nog nooit klachten gehad. Zijn er mischien mensen met dezelfde ervaring als ik???en is hiervoor inmiddels misschien een oplossing?
Verder is het zo dat bij het wegrijden de motor erg makkelijk afslaat, dit geeft de dealer toe maar geeft aan er weinig aan te kunnen doen.De cruiscontole is orgineel door de fabriek ingebouwd

Charles1598

Geplaatst door Charles1598 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

bobav (0), 18 jaar geleden

Is het een originele Toyota cruise control of achteraf ingebouwd door de dealer?

Charles1598 (0), 18 jaar geleden

De cruisecontrole is orgineel door de fabriek ingebouwd.

bobav (0), 18 jaar geleden

Excuses, niet goed gelezen....
Ik heb een 2,0 benzine die perfect op de geheugenfunctie reageert. Het is misschien mogelijk dat dit alleen gebeurt in comb. met een diesel? Ik zou het anders niet accepteren.
Een diesel die afslaat bij het wegrijden? Erg vreemd. Een diesel heeft meer koppel en bij een lager toerental dan een benzineversie. En ik heb met de 2,0 benzine absoluut geen problemen. Ik weet wel dat het koppel bij de D4D bij een iets hoger toerental begint dan bij bv een TDI van VW. Maar afslaan? Kan ik me niet voorstellen. Garantiewerk of rijstijl aanpassen.

Succes.

Charles1598 (0), 18 jaar geleden

Met het koppel is inderdaad niets mis, wat betreft het optrekken lijkt het wel of de moter tussen de 800 en 1200 toeren niet lekker loopt, daarna pakt hij uitstekend op. De verkoper heeft trouwens gisteren een stukje gereden en heeft nu zelf ook geconstateerd (bij hem gebeurde het ook)dat het afslaan niet normaal is, terwijl de chefmonteur aangeeft dat er niets aan de hand is. Dus dat wordt nog wat, er is in ieder geval beloofd dat men contact met Toyota opneemt, ook over de cruisecontrole. Bedankt voor je reacties,
Charles

ZR (0), 18 jaar geleden

Ik heb een D-cat (177pk/400nm) en de cruisecontrol is inderdaad minder direct dan bij normaal gas geven (dwz accelereren gaat minder snel, ook bij hernemingen). Er zit tevens een vertraging in (motor reageert 2 sec na instelling). Mijn vorige auto, een Mondeo TDCI (115pk/280nm) had echter een vergelijkbare respons. Ik heb er geen last van en beschouw het als een eigenschap van cruisecontrol / dieselmotor. Als ie eenmaal op een snelheid is ingesteld houdt ie em ook goed vast en dat is ook precies waarvoor ie bedoeld is.
Over trekkracht bij 800-1200 toeren... ja sorry hoor. Wat verwacht je nou? Een D4D loopt lekker vanaf 1500 toeren. Daaronder moet je er niet al teveel van verwachten - hij doet het wel, maar met een lichte brom en accelereren gaat inderdaad niet zo snel. Maar als je bedenkt dat het koppel pas vanaf plm 1800 toeren echt lekker opkomt is dat ook wel logisch.

Charles1598 (0), 18 jaar geleden

RZ,
Het grootste probleem is dat tijdens het wegrijden de motor erg snel afslaat, de verkoper heeft het nu ook ervaren en toegezegd er contact over op te nemen met Toyota. Je zult misschien begrijpen dat bij het rijden met een caravan van 1300kg dit probleem, vooral in de bergen, erg lastig is. Wat betreft de cruisecontrole hiervoor geldt hetzelfde, als je de geheugenstand gebruikt dan zakt de snelheid eerst zover terug dat hij hem niet meer oppakt en je eerst weer moet terugschakelen om op snelheid te komen. Met mijn vorige auto's kende ik dit probleem niet met dezelfde caravan en dat waren beide diesels nl de Avensis 2,0TD en daarna de Citroen C5 HDI 110PK.

ZR (0), 18 jaar geleden

Zoals je het nu beschrijft, ja, dat is niet helemaal zoals het hoort. Wel vreemd dat ze daarvoor naar de importeur moeten.

Charles1598 (0), 18 jaar geleden

Het is inmiddels 2 weken geleden dat er contact opgenomen zou worden en het blijft verdacht stil, dus het wordt tijd om maar weer te informeren hoe de vlag hangt,

Bedankt voor je reactie,

Charles

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.