Toyota Avensis: Centrale vergrendeling vergrendelt niet meer!

Bouwjaar: 2002

Er is al wat geschreven over defecte centrale vergrendeling, maar dit lijkt weer wat nieuws:
hij vergrendelt niet meer, niet met sleutel op afstand, niet met knop van de deur en niet met de sleutel in het deurslot.
Ontgrendelen met sleutel op afstand gaat perfect.
Binnenverlichting blijft branden, ook met alle deuren dicht, en toch zijn de deurcontacten prima, en het rode lampje op het dashboard gaat wel aan en uit bij openen en sluiten. Bij vergrendelen op afstand branden de alarmknipperlichten normaal(1x), maar er is geen klik te horen, bij ontgrendelen doet ie het perfect(2x knipperen en klikken). Vooral dat blijven branden van de lamp aan het plafond vind ik vreemd. En natuurlijk het niet werken van de vergrendeling.

LOMAX

Geplaatst door LOMAX (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

a40 (0), 18 jaar geleden

zit er bij jou orginele alarm op?

LOMAX (0), 18 jaar geleden

Neen, er zit geen alarm op. Ondertussen ben ik al een stap verder. Daar mijn deurcontacten goed lijken te zijn (lampje op dashboard gaat aan en uit), heb ik de plafondverlichting opengeprutst. Ik heb het brandende lampje eruit gehaald en bij het terugstoppen moet ik iets verkeerds geraakt hebben, want ik zag een klein vonkje, en daarna zat er geen stroom meer op het lampje. In de zekeringendoos was een 7,5 ampère zekering doorgeslaan. Ik heb deze vervangen, en vanaf toen deed de vergrendeling en ontgrendeling het weer zoals voorheen, maar... het lampje aan het plafond blijft dus branden, met de deuren gesloten. Dat dus maar gewoon in off-stand gezet. Heb nu dus geen werkende binnenverlichting meer, maar wel terug vergrendeling. Vreemd, niet?

a40 (0), 18 jaar geleden

ik zou de massa controleren op de stekker los gekoppelt van de unit met de deur dicht mag er geen massa op staan zowel dan zit er een draad tegen de massa en anders als er geen massa op de stekker is dan zou ik de unit na lopen of de unit zelf geen massa maakt sucses ik hoor het wel

marsenmel (0), 18 jaar geleden

Patrick, je zegt dat de binnenverlichting blijft branden. Heb je lang genoeg gewacht, want er zit een vertrager op. Tis maar een tip ! Had zelf ook problemen met de binnenverlichting. De pooltjes zitten nog wel 'ns los. Ik heb ze vast kunnen drukken en nu werkt die schakelaar ook weer goed.

LOMAX (0), 18 jaar geleden

Neen hoor, zelfs na 10 minuten brandt de zaak nog. En de aansluitingen en schakelaar zijn prima. Ik rij nu gewoon met verlichting in de off stand. Wel beetje spijtig voor een Toyota, dit is mijn zevende, en de eerste waar ik eindelijk eens een probleem mee heb. Ik vrees dat het een electronica-probleem is, en dat gaat mijn petje iets te boven. De enige mogelijkheid zit in een foute massaverbindig van het laatste stukje kabel, vóór de lamp zelf. Maar tegenwoordig kan je eender wat doormeten, via één of andere duistere verbindig vind je overal wel een beetje massa. Toch bedankt voor de tips, morgen ga ik nog eens op zoek. Spijtig dat ie net drie jaar is, geen garantie meer....

APKTHEO (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk is het het binnenslot van het linkse vooportier
had vandaag eenzelfde storing. deze is opgelost met het vervangen
van het binnenslot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.