Toyota Corolla Verso: Corolla Verso D4D D-cat katalysator vervangen?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 177pk D4D D-cat

Hallo. Vandaag bij de dealer even de computer uit laten lezen en er is een software (of firmware) update gedaan. Wij hebben de auto een aantal maanden terug bij een niet Toyota dealer gekocht. Nu vertelde de Toyota-dealer dat zij in de computer hebben staan dat ze de vorige eigenaar het advies hebben gegeven om de Katalysator te vervangen ivm rookvorming. De vorige eigenaar heeft waarschijnlijk meteen daarna de auto ingeruild. De km stand op het moment van het advies en de km-stand van het moment dat wij de auto hebben gekocht komen ongeveer overeen. We kunnen er dus vanuit gaan dat de vorige eigenaar de kat niet heeft laten vervangen... Nu zitten wij er dus mee. De dealer heeft dus een update van de computer gedaan en gaf het advies om het in de gaten te houden. Als de auto erg gaat roken en het verbruik hoog is, zit het er dik in dat de kat vervangen moet worden. Erg dure grap! 2000 euro!!! Kan het ook meevallen? Ik bedoel: is het mogelijk dat er iets anders aan de hand is geweest? Hij rookt normaal niet, alleen heel af en toe, maar dat is waarschijnlijk als hij aan het regenereren is. Als het echt de kat is, dan moet hij toch altijd roken toch? Iemand bekend met coulance regeling Toyota voor dit probleem?

Alvast bedankt!

Privilege

privilege

Geplaatst door privilege (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

privilege (0), 11 jaar geleden

Bedenk me net: Als de kat kapot is, komt de auto dan nog door de roetkeuring?

R_Bakker (0) PRO, 11 jaar geleden

Bel eens met Diesel Buchli die kunnen de het roetfilter reiningen.
misschien een goedkoper alternatief

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Dit blok heeft een lange geschiedenis met een hoop ellende.
Van dicht roetfilter tot scheur in de kop en verstuiver ellende en koelvoeistof verbruik.
Ligt hier een nieuw gemodificeerd blok in of hebben ze er al van alles aan gedaan?.
Heb je historie van de auto ingezien?.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.