Toyota Avensis: distributie /waterpomp

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo, hier even een vraag
een collega moet van zijn avensis zijn distributie vervangen .
hij hoorde bij een onafhankelijk garage bedrijf dat de waterpomp ook vervangen moest worden als de distributie riem vervangen wordt.
wie weet of dit waar is?( mij lijkt het sterk)
wat zijn de kosten voor het vervangen van de distributie riem(bij de dealer) en wat moet er nog meer vervangen worden?

woppie

Geplaatst door woppie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kennet (0), 16 jaar geleden

Het is wel zo verstandig om de waterpomp gelijk te vervangen met de distributieriem. Niet omdat het nodig is maar om latere reparatie te voorkomen als de waterpomp toch de geest geeft. Scheelt een hoop geld!

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Altijd waterpomp mee vervangen wanneer deze wordt aangedreven door de dis riem. Doordat de spanning van de nieuwe riem hoger is dan de oude zal de oude pomp binnen afzienbare tijd gaan lekken en dan zijn de rapen gaar. Kan alsnog hele kakje los om een nieuwe te monteren en heb je dubbele kosten. Zeg nou zelf, wie wil dat?

Sytze

Santa (0), 16 jaar geleden

Rapen ga
Kunnen deze rapen ook op een bbq?

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Spreekwoordelijk rapen geraken niet gaar op een bbq...uitsluitend in topics waarin men tegen beter weten in niet slimme besluiten neemt...
Worstjes zijn voor op de bbq, en daar zijn er weer zat van over 2 maanden.

Santa (0), 16 jaar geleden

Ik heb horen spreken van S.I.S. worstjes...."?

ednael (0) PRO, 16 jaar geleden

Toyota schrijft voor op 100000 km bij de distributieriem en ook de spanrol en meelooprol en tevens de waterpomp te vervangen, mijn ervaring, ik heb op 100000 nog nooit een waterpomp mee vervangen en ook de rollen niet! Nog nooit een probleem gehad!Maar als je spreekt over 200000 km dan geef ik je de gouden raad dat wel te doen!

groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.