Toyota Avensis Verso 6 pl: Gasgeven producteigenschap

Bouwjaar: 2004

Heb eind 2003 een ritje gemaakt met de auto van iemand die al een T.Avensis Verso 2.0 6 pl(model 2003) in bezit had. Ik was razend enthousisast! Op naar de dealer en (het nieuwe 2004) model besteld! Na een half jaar werd de auto afgeleverd! Wat een teleurstelling!!!!! Gasgeven is een ramp. De reactie volgt een halve seconde na de actie!!! Sta ik daar te schutteren als iemand die net de eerste rijles erop heeft zitten (heb al 30 jaar mijn rijbewijs!). Optrekken bij een stoplicht is een ramp, filerijden een casino: de motor slaat die af of het gaat met horten en stoten! Gas los laten betekent nog een halve seconde het gas erop!
Terug naar de (Toyota) garage: 1e keer : kwestie van wennen. 2e keer: meneer, dit is een product-eigenschap!!! Ik:Hoezo, ik zie het nergens in de folder staan....Einde discussie: neemt u maar contact op met de importeur! Als er genoeg reacties zijn gebeurt er misschien iets. Het ligt aan het motormanagementsysteem.
Mijn vraag is of er meer mensen zijn die dit probleem hebben. En is dit een product-eigenschap?
In afwachting
Henri

Flipper1960

Geplaatst door Flipper1960 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bowie1404 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik kan heel wat tevreden avensis verso rijders het probleem wat u opnoemt verbaast me en zeker omdat u zo tevreden was over de rit met het vorig model [met dezelfde techniek ]die alleen uiterlijk wat veranderingen heeft ondergaan.

bowie1404 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb vernomen dat je nog steeds problemen heb en weer terug naar de dealer bent geweest ik ben benieuwd of er al verbetering is

Flipper1960 (0), 19 jaar geleden

Inderdaad, ben naar de dealer teruggeweest. De dealer onderkent nu eindelijk het probleem (ondertussen weet ik nu van 3 dealers dat ze van dit probleem kennis hebben). De dealer heeft volgens zijn zeggen contact gehad met de importeur. Deze heeft volgens de dealers geen oplossing voor het probleem. Misschien werken ze er wel aan, dat weet ik niet, maar tot nu toe rijd ik in een auto die mij niet bevalt. Door het onvoorspelbare karakter van het gasgeven heb ik bijna 2 keer een ongeluk gehad. Ik denk dat de problemen erger worden naarmate de motor kouder wordt. Kan nog wat worden in de winter! Heb via via vernomen dat dit probleem zich ook zou voordoen bij de Rave4 (zelfde motormanagementsysteem?). Ik ben toch niet de enige met dit probleem? Zo ja dan is het dus GEEN "producteigenschap" doch een mankement aan MIJN auto.
Wordt vervolgd......

Robin10125 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit is een vrij veel verkomende klacht. dit komt omdat bij het vorige model de gasklep mechanische werdt bedient (met een kabeltje) en het nieuwe model elektrisch aangestuurd wordt. Duurt dus eventjes voordat er gereageerd wordt. veel succes.

Mvg Robin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.