Toyota Starlet: handrem aantrekken --> motor slaat af

Bouwjaar: 1988

Aloha,
heeft iemand ooit hetzelfde exotische probleem gehad als het afslaan van de motor wanneer de handrem wordt aangetrokken? weet iemand misschien waar het probleem zich kan bevinden?
alvast bedankt voor de reactie.
gegroet, Bart

flapdevries

Geplaatst door flapdevries (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bart,
Heb je die auto al lang?
Misschien een gekke gedachten maar hebben ze dat niet als een soort startonderbreker er op gezet.
Of is het pas ontstaan.

Hans

flapdevries (0), 19 jaar geleden

beste Hans,
bedankt voor je antwoord! ik heb de auto nog niet zo lang en heb er 1 jaar geleden een nieuwe motor ingezet. er heeft vanaf het begin dat ik 'm heb een startonderbreker opgezeten en deze heb ik er tussenuit gehaald. zou het daarmee dus te maken kunnen hebben? op wat voor manier dan, denk jij?
alvast bedankt voor je reactie.
groeten, bart

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zat meer te denken dat er een soort beveiliging was op gemaakt zodat je niet kunt starten wanneer de handrem er op staat.
Maar dan had de auto die storing al langer moeten hebben,maar als jij er al een jaar mee rijd dan zit daar niet de storing.
Waar de storing dan vandaan komt zou ik ook niet even kunnen zeggen,ik denk dat je moet zoeken in de richting van dat als je de handrem aantrekt het handremcontrolelampje gaat branden en dat daardoor ergens iets mis gaat zodat de motor afslaat.

Hans

Peter Schouten (0), 19 jaar geleden

'n misschien hele wilde gedachte: problemen met de vacuumtoestanden in de rembekrachtiging? Rem aantrekken en dat daardoor een voor de motor 'onverwachte' vacuumdip optreedt?
suc6 Peter

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi Hans,
Wat een fantastisch idee. Ik zou het verzonnen kunnen hebben. Leuk dat er mensen zijn die op zulke gedachten komen.
Groetjes,
Michiel

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Michiel,
Op die gedachten kom ik omdat ik het vaak voor mijn werk mee maak dat er "geheime schakelaars"en dat soort onzin door de mensen zelf word ingebouwd en ze het dan nooit meer gebruiken tot de auto het niet meer doet omdat per ongeluk het schakelaartje omgezet is.
Dan mag ik komen om het op te lossen.

Hans

Silvan (0), 19 jaar geleden

Hoe is het gesteld met de koppeling/drukgroep?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.