Toyota starlet: Tik in de motor?

Bouwjaar: 1992

Hallo, ik heb 4 maand terug een starlet uit 92 gekocht met 156000 km op de teller. de motor tikte nog al en ik heb de garage gevraagd om de kleppen te stellen. na de kleppen gestelt te hebben was de motor weer mooi stil en geen problemen, maar nu 4000 km later begint ie weer met een ritmische tik, maar nu komt het niet bij de cilinders weg, ook niet bij het kleppen deksel en ook nie bij de distributie, maar het LIJKT bij de inlaat weg te komen, wat kan daar zitten wat tikt?

en mijn vaders corolla uit 98 tikt daar ook, maar heel zachtjes, is het een toyota tik?

skabla

Geplaatst door skabla (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RDijkstra (0), 19 jaar geleden

je inspuit ventiel misschien??????

skabla (0), 19 jaar geleden

zou kunnen, waar zit die ?:)

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Regelmatige tik weet ik niet. Als het toerental afhankelijk is zou het een relais kunnen zijn. Maar die tikt dan ook heel af en toe. Komt door corrosie op de contactpunten van de relais. Maar jouw auto is daar een beetje "jong" voor.
Michiel

PS Is toch gezellig zo'n tik

skabla (0), 19 jaar geleden

het gaat idd gelijk op met het toerental, maar de ene keer hoor ik hem wel behoorlijk vooral als ie koud is en de andere keer hoor ik hem weer totaal niet. dus ik maak me er niet zo heel druk om

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Even voor de duidelijkheid, de "relaistik" die ik beschrijf is er een die 1 tik geeft, af en toe bij gasgeven vanuit stilstand.
Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.