Toyota Starlet: Loopt hoog stationair. Wordt heel langzaam warm

Bouwjaar: 1990

Hoi,

Ok heb een Toyota Starlet 1.3 XLi gekocht uit 1990. Rijdt prima. Het vreemde is alleen dattie heel langzaam warm wordt (de meter van de koelvloeistoftemperatuur loopt heeeel langzaam op) en de auto blijft op de choke lopen. Als je 'm 10 minuten stil zet en de motor laat draaien, loopt de temperatuur wel op, maar de naald haalt het midden niet eens. De choke gaat er dan wel (eindelijk) af en hij loopt normaal stationair.

Kan het zijn dat de voeler voor de koelvloeistoftemp niet goed meer is (een verkeerde gemonteerd)? En weet iemand of bij dit type de choke door de computer wordt geregeld? Of dat er een mechanische choke op zit, waar iets mee is.

Alvast dank,

Guido

Guido Priemus

Geplaatst door Guido Priemus (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tom Schottman (0) PRO, 19 jaar geleden

Begin maar eens met het vervangen van de thermostaat..
Deze zorgt ervoor dat je auto snel op bedrijfstempratuur komt door de vloeistofstroom door de radiateur uit te schakelen en bij ongeveer 75 graden weer in te schakelen.Als deze open blijft staan (wat regelmatig voor komt) word de auto heel langzaam warm..
Succes gr Tom

Guido Priemus (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb de thermostaat vervangen en probleem opgelost! De motor komt weer op temperatuur en na twee stoplichten is de automatische choke er weer af. Dank voor jullie goede diagnose.
Wat is dit toch een mooi medium!

Groet,

Guido


PS: Sorry voor de dubbelplaatsing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.