Toyota Picnic: Horten en stoten na het starten en wegrijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG

Hallo, mijn auto begint na het starten en wegrijden na een tiental meters te horten en te stoten. Ik wachten altijd even met het wegrijden omdat we op gas rijden en de omschakeling van benzine naar gas een paar seconden duurt. Als ik afrem en ik rij nog op LPG slaat de motor ook vaak af.
Als we alleen op benzine rijden hebben we nergens last van.
Het valt me ook op dat als ik de auto start we een heleboel water horen lopen(pompen) bij de airconditioning.
Ik hoop dat iemand een oplossing heeft want dit is niet leuk meer.

Groetjes

Anita

anitalazarom

Geplaatst door anitalazarom (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Er is iets loos met de lpg installatie. Om dat vanachter de pc te kunnen beoordelen is niet te doen, het kan immers van alles zijn. Vaak is het verdeelblok sterk vervuild van binnen en krijgt de motor niet de juiste hoeveelheid gas. Ook is het goed mogelijk dat je eens een back-fire hebt gehad(luide knal)waardoor er een vacuumslang is losgeschoten. Dan zal ie ook deze kenmerken vertonen.

Sytze

anitalazarom (0), 17 jaar geleden

Hoi, bedankt voor je reactie. Ik heb geen luide knal gehoord dus die vacuumslang zal denk ik nog wel goed zitten, maar ik zag op deze site van een hele poos geleden een zelfde probleem met daarbij een oplossing. zou dat iets kunnen zijn?

Toyota Picnic met AG G3 gasinstallatie.
Als ik op gas rij, vanaf stationair gaspedaal indrukken reageert de motor te traag, waardoor in combinatie opkomen koppeling kans groot is op afslaan. Ook weleens stotteren van motor, meestal in koude situatie. Benzine geen problemen.

Probleem opgelost. Onderaan de gasverdamper van Ag, zit een inbusschroef met een typische vorm, die ik verwijderde met stilstaande motor. Dit gaf een knal, door de resterende gasdruk, waarmee meteen de "sludge" (ik denk olieresten die in het gas zitten) meteen verwijderd was. Hier ben ik achter gekomen via internet, waaronder deze site, waar aangegeven werd dat dit na elke 60.000km gedaan moet worden.
Wat rijdt die auto weer heerlijk

Anita

p.s. ik heb zelf ook een AG G3 gasinstallatie

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Probeer het eens...het is nou eenmaal niet makkelijk om het vanaf hier te zien.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.