Toyota Avensis Verso: Inhouden / wurging by versnellen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: d4d - 2 liter

sinds ongeveer anderhalf jaar heb ik het volgende probleem: als ik wil versnellen, dan lijkt het net of de motor afgewurgd wordt. Dit gebeurt niet constant, en de garage heeft tot nu toe dit probleem niet kunnen reproduceren. Het gebeurt in the tweede, derde en vierde versnelling als je bij een toerental van rond de 2000 toeren, plots veel gas gaat bijgeven om bijvoorbeeld iemand snel in te kunnen halen. De motor wordt zodanig afgewurgd, dat je bijna niet kunt versnellen. op zo'n moment kun je alleen nog maar naar een hogere versnelling (bij ongeveer 3000 toeren) waar je even later weer het zelfde probleem hebt. Het lijkt wel of de turbo die aan moet gaan, tegendruk krijgt, waardoor hij niet naar behoren kan functioneren. soms heb ik geluk en dan voel je gewoon dat hij voldoende druk heeft, en dan voel je de wagen ook goed versnellen.

Dit voorval gebeurt zowel in de zomer bij hoge temperaturen als ook in de winter bij lage temperaturen (+30°C / -10°C) De garage heeft de wagen verschillende keren aan de computer gehad, maar zegt geen foutmelding te krijgen. ook hebben zij er meer dan 100 KM mee gereden zonder dat zij iets hebben kunnen constateren. Dit probleem doet zich voor als de motor op temperatuur is. (het blauwe lampje is uit)

Een tweede probleem is dat bij belasting (caravan 1500 kg) de auto weinig vermogen over heeft. het lijkt dan bij versnelling vanaf 60 km net of de turbo dan niet werkt. ook dit probleem is niet continu, maar verschijnt slechts af en toe.

Wie heeft hier ervaring mee.

P.S.
De wagen heeft nog een half jaar garantie.

Adrie

veldead

Geplaatst door veldead (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Gerald T (0) PRO, 16 jaar geleden

Turbo laten controleren. Vooral regeling.

vubru (0), 16 jaar geleden

eveneens problemen gehad wanneer ik met de wagen in hoge toeren ga.
Die van mij doet soms raar wanneer ik rond en boven de 3000 tr/min ga.
Precies als of er een snelheidsbegrenzer op zit.Hij begint in te houden en terug te versnellen, terug inhouden, versnellen, enz... (toerental schommelt dan tussen 3000 en 3050 tr/min maar hij wil niet hoger meer gaan.)net alsof je in een schommelstoel zit.
Dealer heeft al verschillende zaken uitgeprobeerd, maar tevergeefs.
Katalysator vervangen, hoge drukpompjes vervangen, mazoutfilter vervangen, luchtinlaatmeetsysteem vervangen, maar nog steeds hetzelfde probleem.
Het rare ervan is dat hij het niet altijd doet.Je mag soms 10x proberen en hij doet het niet, maar het andere moment doet hij het wel.
Ik rij dus nu en ga niet hoger dan 3000 tr en dan heb je het probleem niet.
Heb jij buiten het checken van de turbo reeds een andere oplossing gekregen?

Bavke (0) PRO, 16 jaar geleden

De 2 klepjes op de brandstofpomp kunnen niet goed functioneren.(scv klepjes)
Zijn deze al eens vervangen?
Haal voor de zekerheid ook eens je uitlaat voor de kat los en ga dan nog eens rijden.
Heb al enkele malen meegemaakt dat de Katalysator verstopt zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.