Toyota Avensis: Interieur verwarming werkt soms wel, soms niet....

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Beste,

Probleem op een avensis van een klant: De verwarming werkt soms wel en soms niet. Als de motor warm heeft en je stelt de interieur verwarming in op 24° bijvoorbeeld (is automatische airco ook) dan duurt het een heel eind voor die warmte erdoor komt, en wanneer deze er eindelijk is, gebeurt het dat er plots terug koudere lucht blaast....

Ook wanneer je de tempertatuur op maximum warmte zet, is het probleem hetzelfde....

De motor warmt normaal op en blijft ook goed op bedrijfstemperatuur, dus thermostaat is uitgesloten (is trouwens ook vernieuwd geweest)

Zijn er nog die dit probleem kennen en eventueel de oplossing hiervoor weten ?

Alvast bedankt!

KMK-Cars

Geplaatst door KMK-Cars (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bavke (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat gebeurd er waneer je de stand "auto" niet gebruikt?
Is de temperatuur van de lucht dan wel constant?

KMK-Cars (0) PRO, 16 jaar geleden

Neen, dan is het ook hetzelfde, als ik deze gewoon op max of lo zet om te blazen, en de temp. op max. warmte, werkt het soms wel soms niet.... Zou het mogelijk zijn dat er inwendig in het dashboard dan, één of andere klep los is ??? Dit heb ik allesinds nog nooit meegemaakt....??

MHB (0), 16 jaar geleden

Is dit probleem eigenlijk opgelost inmiddels. Zit met zelfde probleem nl. Vermoed een kapotte temp. sensor voor het interieur. Maar waar zit deze bij een Avensis uit 2000?

KMK-Cars (0) PRO, 16 jaar geleden

Beste,

Het probleem is gevonden. Dit alles kwam doordat er een koelvloeistoflek was aan de motor. Niet veel, slechts enkele druppels per dag... Daardoor zakte het koelvloeistof niveau altijd meer en meer waardoor er ook niet meer genoeg circuleerde in het interieurverwarmingscircuit... vandaar dat het maar nu en dan werkte.

Lek is gedicht en probleem is opgelost.

Vriendelijke Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.