Toyota Starlet 1991: koelingssysteem lekkage

Bouwjaar: 1991

hallo,

ik heb twee problemen met het koelingssysteem:

1) lek in top van radiator.

maar belangrijker:

2) lek in motorblok aan de voorkant.

ZO ver lijkt het er niet op dat er water in de motor komt (ik zie geen water in de olie), maar het drupt wel uit de motor en heeft daar het een en ander aan roest veroorzaakt.

Aan de voorkant van het motorblok (onder waar de knalpijp begint, maar boven de carterbak en pakking) zitten op een horizontale lijn een aantal ronde structuren (ik weet het niet anders te omschrijven). Een ervan lekt water.

Enige idee hoe ik vooral dat laatste kan oplossen en wat het probleem is?

(ik heb zo goed en zo kwaad als het ging wat foto's genomen, maar ik weet niet hoe ik die op deze site kan krijgen)

M.T.Pilot

Geplaatst door M.T.Pilot , lid sinds 17 jaar geleden

5 Reacties

remy9465, 17 jaar geleden

zet de foto's maar op een server (website) en je kunt dan de link plaatsen, anders, mail ze maar naar mij

over je blok, ik zou niet weten wat ik mee aanmoet, de radiateur is mss nog wel te reaperen (maybe een ander van de sloop, ligt er een beetje aan welke auto)

M.T.Pilot, 17 jaar geleden

was ik inderdaad even vergeten erbij te zetten: het gaat om een toyota starlet uit '91.

Ik ga proberen de foto's naar je te mailen, okee?

remy9465, 17 jaar geleden

is goed

als het niet te repareren is het verstandig om een ander blok uit een sloopauto te halen. Dit zal niet zo heel veel gaan kosten, maar er zit wel wat meer tijd in natuurlijk (en of je een beetje handi bent)

Michiel7811, 17 jaar geleden

Is er niet een klein gaatje geroest in de bypassleiding van het koelsysteem.
Michiel

dat is niet zo moeilijk te repareren.

M.T.Pilot, 17 jaar geleden

Ben ik weer... ik heb wat geklungel gehad met de foto's opgestuurd te krijgen, maar ben via een andere contact van me erachter gekomen dat het aan een lekkend vriesplaatje ligt. Ik heb inmiddels een nieuw vriesplaatje gekocht en ga 'm er zo snel mogelijk opzetten. Enige punt is, ik heb begrepen dat dat met een beetje siliconen moet gedaan worden om de boel beter te sealen. Enig idee welke siliconen (aangezien het bestand moet zijn tegen hitte) ik moet gebruiken?

bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.