Toyota Starlet 1991: slingeren achterkant (schokbrekers ??)

Bouwjaar: 1991

hallo allen,

mijn starlet slingert als ik tussen de 60 a 70 km per uur op een goed gelegde klinkerweg rijd naar links en naar rechts (beetje zoekend rijgedrag) aan de achterkant. bandenspanning is goed en de wielmoeren zitten vast, volgens de kwikfit (....) is de werking van de schokbrekers goed en heeft dit model starlet geen stabilisatie achter. wat zou er dan toch aan de hand kunnen zijn ?
Trouens, als ik op asfalt rijd merk je er niets van. als ik langs de toyota dealer rijd kost het me weer veel geld ben ik bang, hopelijk weet hier iemand wat het kan zijn.

keetoo

Geplaatst door keetoo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tarabeest (0) PRO, 18 jaar geleden

je kunt beter langs de toyota dealer rijden daar ben je denk ik goedkoper uit dan bij kwik-fit want ik denk dat je de schokbrekers slecht hebt en als je zoiets laat vervangen bij kwik-fit smeren ze je ook nog de voorste schokbrekers aan en banden etc. etc.

keetoo (0), 18 jaar geleden

achterste schokdempers vervangen en probleem is weg.

MartijnGR (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het probleem nog steeds aanwezig is kan je nog even controleren of er geen bobbel op 1 van je achterbanden zit. Hierdoor gaat de auto namelijk ook hobbelen/schommelen. Je kan dit controleren door de auto op de krik te zetten en het wiel een slinger te geven en dan de te kijken of de band "rond" is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.