Toyota Starlet: Laadstroom lampje blijft aan.

Bouwjaar: 1988

Hallo,

Vandaag bleef het laadstroom lampje de eerste 5 minuten branden. Toen ik thuiskwam (en het lampje dus uit was) heb ik het voltage v/d accu gemeten en het ziet ernaar uit dat ik inderdaad laadstroom heb. Echter ik ben bang dat ik het in de toekomst erger gaat worden. Heeft iemand een idee waar het aan kan liggen? Waar moet ik zoeken? Heeft iemand evt. een schema?

Bedankt,
Rene

reneke9598

Geplaatst door reneke9598 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

interet (0), 19 jaar geleden

Wat je even kunt bekijken is of het toerental van de motor goed is, als deze te langzaam is gaat het lampje branden. Het kan ook zijn dat de V-snaar/multisnaar iets te slap staat. Het kan ook een probleem zijn in de dynamo en daar kun je zelf niets aan doen, er is dan waarschijnlijk een diode brug of een spannings regelaar stuk. Het is dan aan te raden deze dynamo te laten reviseren, dit kost het minst. gr Edwin.

reneke9598 (0), 19 jaar geleden

Een laag toeremtal zal het niet zijn; het lampje brandde ook onder het rijden. Riemspanning kan ik eens controleren, maar ik verwacht er niet veel van.
Begrijp ik goed dat de spanningsregelaar en diodebrug in de dynamo zit ingebouwd? Is er een manier (wanneer het lampje weer gaat branden) om iets na te meten/controleren? Of kan ik dan meteen het beste de dynamo uitbouwen en naar de revisie brengen?

interet (0), 19 jaar geleden

Hier kun je zelf verders niets aan doen, mijn advies is om de dynamo te demonteren en te laten doormeten bij een revisie bedrijf. of als je echt de gok wilt nemen een andere op de auto sloop halen. gr Edwin.

reneke9598 (0), 19 jaar geleden

Dankjewel Edwin. Dom van me, aan de sloop had ik nog niet gedacht. Ik denk dat ik daar van het weekend te vinden ben; het is intussen inderdaad erger geworden.
Zitten de spanningsregelaar en de dioden nu in de dynamo? Of moet ik meer dan alleen de dynamo meenemen v/d sloop?

reneke9598 (0), 19 jaar geleden

Probleem is opgelost: voor 25 euro op de sloop een dynamo van een honda civic (zelfde type, alleen poelie omzettem) ingebouwd. Het lampje is nu weer netjes uit tijdens het rijden.

arie540 (0), 18 jaar geleden

ja je had ook koolborstel kunnen vervangen, was goedkoper geweest

interet (0), 18 jaar geleden

Ja dat is zeker goedkoper alleen kom je daar bij deze dynamo's van buiten niet bij. Bedankt voor je oplettendheid Arie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.