Toyota Carina E: meter temperatuur motor/koelvloeistof defect ?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4A FE

Geacht forum,

Weer een probleem. Onlangs is mijn ditributieriem en waterpomp vervangen. Na enkele dagen liet de meter van de motortemperatuur op het dashboard-instrumentenpaneel het geheel afweten. Wijzertje blijft levenloos onderin zitten. Toeval ?

Is ie gewoon defect of is er mogelijk een andere oorzaak ?

Hoe kom je er achter of zo'n metertje kapot is zonder demontage ?

Zo ja, is de instrumenten-unit eenvoudig te demonteren en past ie dan over het stuurwiel heen ?

Bedankt voor jullie reacties alvast.

jaap1060

Geplaatst door jaap1060 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Stekker los van de zender? Als je de stekker van de tempzender aan massa ligt met het contakt aan dan moet de meter naar maximum uitslaan.

Hans

Michiel7811 (0), 16 jaar geleden

Ergens aan de voorzijde van het blok ter hoogte van de kop van de cilinder zit de koelvloeistoftemperatuursensor in het blok geschroeft. Dit ding steekt in een koelwaterkanaal.
Aan dit ding zit een draad met twee polen, deze draad zit waarschijnlijk los. Ik kan me voorstellen dat ze deze sensor even gecontroleerd hebben en de stekker er niet goed opgedrukt hebben.

michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.