Toyota Avensis: moeilijk schakelen van 1 naar 2e versnelling in koude toe stand

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

ik heb een probleem met mijn toyota dat die smorgen als de auto koud is slecht schakelt je moet echt beuken aan die pook om de schakelen van 1 naar 2de versnelling bijna stil staan om te schakelen ,,bij de toyota garage hebben ze er ook al andere olie op ge gooid dat dunner is en nu kwamen ze met het verhaal dat de bak gereviseerd moet worden wel vreemd ... een en grapje van 1350 euro zijden ze bij de garage en de auto heeft nog maar 147000km gelopen wie kan mij meer info geven of wel een oplossing
klopt dat bij dat type van 2000-2003 slecht bakken zitten,dat die vervangen moet worden ???????????
mvg gerko

mts

Geplaatst door mts (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

Wat voor olie zit er nu in, zeker ATF? Die is wel dunner en reinigd de boel maar is voor slechter in de smering van de lagers van de handbak!
Gaat de bak wel vanuit stilstand na het intrappen direct zonder kraken in zijn achteruit? Als dit zonder kraken gaat komt de koppeling geheel vrij.
Kraakt de bak bij het schakelen? Hoe doet ie het als de auto warm is?
Weten ze wel wat het zou kunnen zijn?
Je kunt altijd even contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf in de revisie van versnellingsbakken.

peterh8902 (5) PRO, 17 jaar geleden

.....misschien iets met de koppeling? ...dat deze misschien beetje blijft plakken en niet goed vrijkomt?

geertsje (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je ineen garage werkt tap de olie van een gebruikte TOYOTA bak af en ververs de bak ,als deze warm is met deze olie .Klinkt vreemd maar heeft in het verleden al goed resultaat opgeleverd

CarinaE (0), 16 jaar geleden

Heb ik ook gehad bij mijn Avensis.
Enkel bij een hoog toerental had ik het probleem niet
gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.