Toyota Carina E: Motor hapert bij gas geven

Bouwjaar: 1995

Ik heb een Carina E uit 1995 2.0 gli(GTSi) stationwagon. aantal weken terug begon mijn motor licht te haperen bij gas geven.Het gebeurt vooraal als de motor nog niet op bedrijfs temperatuur is.Bij een warme motor is het al minder.Vaak zie ik allen lampjes van econometar flikkeren net een light show en afgelopen zondag is zelfs lampje van motormenagment gaan branden zo'n halve minuut. bougies zijn nieuw kleppenspelling is ok,bougiekabels ook ok. ik zit te denken aan ontsteking vervroeger.ook al zo nu en dan econo lampje (orange)oplicht als ik gas los laat. Weet iemand meer.

voyager

Geplaatst door voyager (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Fjj (0), 19 jaar geleden

Heb dit Probleem 2x gehad met een Mazda 626 bj.'85. Ook toerenteller onregelmatig. Bleek de koolborstels van dynamo versleten te zijn, waardoor elektrische storingen door wel/niet contact borstels.

MICCLA (0), 19 jaar geleden

Je zou eens kunnen kijken of motormanagement een foutcode geeft, verbind in de diagnoseaansluiting de contacten TE1 en E1 met elkaar dmv paperclip en zet het contact van auto aan(niet starten)motormanagementlampje knippert continu=geen storing.
lampje knippert elke 1/2seconde(aantal knippers zijn tientallen)vervolgen knippert lampje na 2.5 seconde pauze weer elke 1/2 seconde(aantal knippers zijn eenheden)zo kom je aan een getal wat overeenkomt met een storing.kijk maar eens wat hij geeft dan kan ik je misschien vertellen wat het is.of anders misschien een toyota garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.