Toyota Avensis: Naar rechts trekken Avensis Wagon 2010

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Cvt

Sinds de aanschaf van een nieuwe Avensis Wagon in april 2010 zijn wij geconfronteerd met een nieuwe auto die naar rechts trekt, op de snelweg wil de auto continu de rechterberm in waardoor men constant moet tegensturen.
Voertuig is al diverse keren naar de garage geweest en ondertussen diverse malen uitgelijnd maar geen succes.
Recentelijk is de rechter draagarm vervangen omdat deze meer speling zou hebben dan de linker wederom klacht blijft bestaan.
Thans loopt deze zaak via Toyota NL die de auto nogmaals wilde uitlijnen (is reeds gebeurd) en aan de hand van deze uitlijning wil kijken welke lengte correctiebouten er moeten worden toegepast ? nieuw voertuig!!!!!
Klacht zou niet bekend zijn bij Toyota NL maar dragen wel de oplossing aan om dmv zogenaamde correctiebouten de zaak weer goed te zetten.
Contact gezocht met gespecialiseerd uitlijnbedrijf en verhaal uitgelegd, aldaar bleek men bekend te zijn met dit probleem met name de nieuwe Avensis had hier last van zo vertelde men, ook liet men weten dat men hiervoor correctiebouten toepaste om eea op te lossen wat wel tot gevolg had dat men een ander probleem creëert namelijk mogelijk een snellere banden slijtage ivm wielstand verandering.
Zijn er meerdere Avensis T27 rijders die dit probleem hebben zo ja dan lijkt het erop dat dit een fout kan zijn bij een Avensis.

hurbos

Geplaatst door hurbos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

daandc (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het goed gebeurd dan hoeven de banden niet sneller te slijten .

Dit is voornamelijk afhankelijk van sporing en camber .

Om het trekken tegen te gaan moet je caster (draagarm kantelen) rechts vergroten zodat deze de auto als het ware de weg op duwt .

Als deze in goede samenhang wordt afgesteld bij het uitlijnen kost je dat niet je banden .

En wat betreft het uitlijnbedrijf deze kunnen alleen maar uitlijnen dit zijn voornamelijk sporingsstellers .

Caster moet meestal doormiddel van een aanpassing of richtwerk veranderd worden .

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Aangezien dit een consumentengeschil is tussen klant en leverancier is dit topic gesloten.
Problemcar is niet de aangewezen plaats om klachten te verzamelen.

Mochten er mensen zijn die dit probleem herkennen, kunnen zij via de mail contact opnemen met de vraagsteller.

mvg,
Moderator Problemcar.

MarcoAvensis (0) PRO, 4 jaar geleden

Beste,

Wij hebben een Toyota Wagon T27 D-cat bouwjaar 2010. Deze trekt ook naar rechts. Diversen keren uitlijnen brengt niet de oplossing. We zijn nu op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf die de uitlijning kan aanpassen, en indien nodig de correctie bouten toe kan passen. Tot nu toe kan ik geen bedrijf vinden die dit kan.

Graag advies welk bedrijf dit kan. Graag naar mijn email adres.

Dank,
Marco

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Marco,
Ik zou er een nieuw topic van maken,deze is al zo oud.
Maar toch even een suggestie.Zoal Daan al aangaf zijn de uitlijnbedrijven niet meer dan sporenstellers.IK zou het eens voorleggen bij een schade herstelbedrijf.Deze kunnen dit soort zaken wel.
Ferry

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Ik zie overigens nu pas ,dat je een professional bent. Dit had je toch ook zelf kunnen bedenken, en zet dit topic bij de profs.Krijg je wellicht gerichter antwoord.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.