Toyota Avensis: lawaai compressor airco

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 d4d

We hebben een lawaai aan de compressor van de airco. Bij het inschakelen van de airco verdwijnt het geluid. Bij demontage van de plastieken bescherming en het afhalen van de multiriem blijkt dat je aan de poulie waar de riem overloopt, dat je die poulie ongeveer 1 cm. heen en terug kan bewegen. Is er soms iemand op de hoogte of dit een poulie is met een vrijloopkoppeling of niet?
Dank bij voorbaat, wim

wim12199

Geplaatst door wim12199 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat bedoel je met "bij demontage van de plastieken bescherming" ? de zogenaamde (magneet)koppeling..
[quote]Is er soms iemand op de hoogte of dit een poulie is met een vrijloopkoppeling of niet?[/quote]
Dat kun je gemakkelijk zelf controleren,
Als de airco uitstaat, zou de koppeling niet mee mogen draaien,(vrijloop) draait de koppeling wel mee ook al staat de airco uit ! heb je te maken met een continu variabele compressor (geen vrij loop).

wim12199 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is inderdaad een variabele compressor dus zonder koppeling. Met een vrijloopkoppeling bedoel ik dat je hem (zoals een ratelsleutel) aan de ene kant kan aandrijven en aan de andere kant loos draait zoals er tegenwoordig nogal veel dynamo's zijn. Ik heb geprobeerd de poulie er af te halen, helaas is de bout afgebroken en zal het alsnog een complete nieuwe compressor worden. Met de plastieken bescherming bedoelde ik de bescherming onder de motor. Toch bedankt voor de hulp.

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het een continu variabele compressor is, heeft die wel een koppeling, alleen is deze vervangen door een rubberen/plastik koppeling.
Vroeg of laat gebeurde het toch dat de bout brak, compressor was al verre van zijn einde latijn..denk dat ie is vastgelopen.
Kijk dat maar goed na, nieuwe monteren zonder te spoelen .. draait ook weer kapot.
Als dat het geval is mag je het expansieventiel en de cartridge (droger) die geïntegreerd zit in de condensor ook vervangen, beste is dan om compleet de condensor te vervangen.

patrickbotten (0) PRO, 13 jaar geleden

die compressors van rond 2003 - 2004 zijn zwak, er zijn er bij die lawaai maken, heb er destijds een paar vervangen onder waarborg (in belgië tot 5 jaar !)

Pascal Limpens (0) PRO, 13 jaar geleden

Bekent probleem bij deze auto, heb er vorig jaar 4 vervangen.
En zoals Theo zegt, niet alleen de pomp vervangen, ook de cartridge,
en het systeem spoelen.
Doe je dit niet draait de nieuwe pomp ook weer in de soep.

Grtz, Pascal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.