Toyota Avensis: muffe geur airco

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 D-4D cat

Hallo, wie kan me vertellen wat ik kan doen met mijn airco? Als ik mijn airco aanzet , krijgt eerst een onaangename geur, een beetje muffe geur, heb al eens aangeven bij beurten bij een Profile garage maar het helpt niet, ik krijg een geurtje in de auto om het te " verbloemen" maar dat wil ik niet. Weet iemand wat er gedaan moet worden?
Alvast bedankt. Quyen

Quyen

Geplaatst door Quyen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Het muf ruiken heb jezelf in de hand, doordat je het systeem verkeerd gebruikt.
Met verkeerd gebruik bedoel ik, door de airco niet uit te zetten een 10 minuten van te voren voordat de eind bestemmings is bereikt van je reis.

Het muf ruiken kan verholpen worden door een airco clean te hanteren, een frissig geurtje is het resultaat ! dit is echter voor korte duur, de stank wordt verdrongen maar de bron wordt niet aangepakt ! de schimmels en bacteriën die zich op de verdamper hebben gevormd blijven zitten.
Vooral de voortplanting van schimmels gaat razendsnel d.m.v. sporen het maakt daarbij niets uit uit welk geslacht ze zijn.

Je wilt het niet verbloemen, gelijk heb je, rest niets anders dan de verdamper handmatig te reinigen ! dit wil dus zeggen dat je het dashboard compleet moet verwijderen om bij de verdamper te geraken.
Daarna zul je je aan moeten leren om de airco uit te zetten en niet aan te laten staan als je de motor afzet, veel mensen maken die fout die ecc hebben ze denken ik heb "automatische airco".


suc 6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.