Toyota Avensis: Problemen met wegvallen vermogen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Na herhaaldelijk wegvallen van het vermogen van de motor, heb ik de volgende stappen reeds ondernomen.
Turbo gecontroleerd: deze was prima dan maar de luchtmassameter afgekoppeld en toen geen enkel probleem meer.
Ik heb toen een nieuwe geplaatst en tot mijn spijt had ik terug het zelfde probleem. Het is wel zo dat als ik het contact afzet, even wacht en terug op zet dan heb ik terug normaal vermogen .
De EGR klep heb ik nog niet gecontroleerd maar volgens mij is deze ok vermits bij het rijden zonder LHm er geen problemen zijn.
Ik rijd nu verder zonder luchtmassameter, maar heb natuurlijk wel de storingen op het dashboard ( motor,VSC)
Kan het zijn dat er iets niet juist is met de computer, of toch iets met de egr klep ?

Alle suggesties zijn welkom

hwi

Geplaatst door hwi (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey hallo

je egr klep is defect, deze wordt niet aangestuurd waneer er een storing in je motormanagment systeem is. dus die schoonmaken of vervangen is de oplossing

mvg robbie f

hwi (0), 13 jaar geleden

[quote=robbie f]hey hallo

je egr klep is defect, deze wordt niet aangestuurd waneer er een storing in je motormanagment systeem is. dus die schoonmaken of vervangen is de oplossing

mvg robbie f[/quote]
Robbie bedankt voor de zeer nuttige tip.
Ik heb de egr klep gedemonteerd en volledig gereinigd, ik had niet direct een reinigingsmiddel en heb deze dan maar gekuist met wd40.
Alles gemonteerd en op goed geluk een eindje gaan rijden. Het resultaat is verbluffend, de wagen rijdt terug als nieuw. Straks nog even testen met de aanhangwagen.

groeten herwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.