Toyota avensis : olieverbruik

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 vvt-i

Heb een avensis uit 2001 1.8 vvt-i, 129 PK, benzine met 130.000km op de teller. Ben heel erg tevreden over de auto!. Echter 1 ding baart me zorgen, het olieverbruik is ongeveer 1 liter per 1000 km. In het onderhoudsboekje van Toyota staat dat 1l/1000 km technisch verantwoord is. Krijg in de garage geen duidelijk antwoord hierop. Ben bang dat ze een dure reparatie willen uitvoeren. Kan iemand mij met dit probleem helpen?

RoB-BM

Geplaatst door RoB-BM (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

bij de meeste merken is het toch de limiet 1 liter op de 1000 km om aan een revisie te gaan denken
het probleem kan zitten in de klepseals de afdichting rondom de kleppen of de zuigerveren die niet goed meer afsluiten zodat de olie in de verbrandingskamer komt dit probleem kan ook veroorzaakt worden door de huidige brandstof kijk maar eens op de site van forte of van tunap
ik zou in eerste instantie beginnen met een motorflush uit te voeren dit kost het minste omdat niets opengemaakt hoeft te worden en reinigt goed
het hoge olieverbruik kan de katalysator schade toe brengen

Jerry Baart (0), 16 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem. Mijn auto verbruikt ook teveel olie. Ik ben inmiddels bezig met de dealer om een oliestaat te maken over 3000 km. Zij zitten te denken aan de zuigerveren. Deze laten bij een hoog toerental teveel olie door. Ik weet niet precies hoe oud uw auto is, maar er zit 6 jaar garantie op de motor en Toyota weet dat er motoren zijn (1.6 en 1.8 VVTI) met dit probleem. Ik zou toch eens informeren bij de dealer, misschien kunnen zij u beter helpen met het echt oplossen van het probleem en niet zomaar poetsmiddelen in de motor gooien.

Succes!!

walter 1 (0), 16 jaar geleden

toen ik de wagen kocht had hij pas 52000km gereden en verbruikte 1 liter olie op
2000 km,hebben toen van toyota een nieuwe motor in gelegt viel gelukkig onder garantie
ik ben natuurlijk wel benieuwd of dit blok ook gaat verbruiken of dat ze er een betrouwbaarder
blok in zetten???
avensis 1.8 vvti van 2001

Michiel7811 (0), 16 jaar geleden

Walter1,

Het is wel handig als je even vermeld wanneer dit was en merk, leeftijd en type etc.

Grtz,

Michiel

walter 1 (0), 16 jaar geleden

avensis 1.8 vvti uit 2001 gr w[quote=Michiel7811]Walter1,

Het is wel handig als je even vermeld wanneer dit was en merk, leeftijd en type etc.

Grtz,

Michiel[/quote]

RoB-BM (0), 12 jaar geleden

Dank voor de tips, heb inderdaad onder coulanceregeling van Toyota een "nieuwe" motor gekregen, ook al was de auto 6 jaar en een paar maanden oud. Moest € 350,- bijbetalen en alles werd geregeld. Heb wel ervaren dat het belangrijk is de juiste persoon bij de garage te pakken te krijgen. Niet iedereen kent deze regeling.

Jerry Baart (0), 5 jaar geleden

Ik heb inderdaad van Toyota een gloednieuw onderblok gekregen in 2008. Oude had een KM stand van 115.000km. Ik was de auto een paar dagen kwijt. Het vervangen van het motorblok viel onder de garantie van Toyota, dus heeft het mij niets gekost. Wat was de oorzaak van teveel olieverbruik: Fabricagefout met de zuigerveren.
Zeer tevreden met Toyota! Een uitstekende service!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.