Toyota Avensis: Probleem met rijden op benzine

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 VVT-I

Mijn Toyota Avensis rijdt bijna niet meer op benzine. Bij het starten slaat de motor wel aan, maar zakt daarna zodanig terug in toeren, dat de motor op den duur uitvalt. Als je gas geeft, valt de auto ook bijna uit. Op gas loopt de motor goed. De auto is hiervoor bij de Toyota-dealer geweest, die de benzineinjectoren gereinigd hebben en later zijn er andere injectoren geplaatst. Dit lijkt steeds effect te hebben, maar het is van korte duur. Omdat de auto dan wel vlot start en loopt op benzine heeft de dealer al tot 2x toe gezegd, dat dit het probleem was. Alleen al na een dag was het probleem in mindere mate terug. Wie heeft een idee?

Met vriendelijke groet,

avensisje

Geplaatst door avensisje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Het komt doordat het benzine systeem vervuild door het weinige gebruik.
Wat je moet doen is 2 flesjes injector reiniger in de tank gooien en verse euro 98 tanken en dan een poosje op benzine rijden, daar knap tie vaak een stuk van op.
in plaats van dure injectoren en pompen vervangen,dat is weggegooid geld.
een s in de maand op benzine rijden effetjes is ook voldoende.

Rutger81 (0), 16 jaar geleden

misschien een rare vraag maar is het brandstoffilter al vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.