Toyota Avensis: Raar geluid ENKEL bij stuur volledig naar rechts draaien bij sti

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Hoi,

Ben ermee naar een Toyota dealer geweest en deze zei dat het geluid normaal was gezien de volle belasting van de servo pomp bij uiterst rechts draaien. Toen ik zei dat het bij links draaien niet voorkomt werd het even stil maar toch blijft hij erbij dat het "normaal" is en geen kwaad kan...
Ik vrees echter dat ik geen verhaal meer zou hebben binnen 11 maanden als de garantie (5J) gedaan is en het euvel erger zou worden...

Kent er iemand de oorzaak van dit geluid en hoe op te lossen, desnoods vraag ik een tweede mening aan een andere garagist.

Mvg,

Walter.

WUW

Geplaatst door WUW (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Marcelllecram (0), 16 jaar geleden

Stilstaan en sturen is slecht voor elke auto, dat weet u? Dat ten eerste. En ik hoor als voetganger wel vaker pompen geluid maken bij het sturen, of dit enkel naar een bepaalde kant is weet ik niet. Want vanaf uiterst rechts naar de middenstand kost vast veel minder kracht dan vanaf de middenstand naar een uiterste links of rechtsuitslag. Ook dan blijft het verschil tussen links en rechts?

dennizzz (0), 16 jaar geleden

is het niveau van de vloeistof in de stuurpomp optimaal?
vsnaar op de pomp in goede conditie?

WUW (0), 16 jaar geleden

Beste mensen,

Ik ken inderdaad ook wel wat van mechanica en kan zeggen dat dit geluid niet zou mogen.
Het gaat hier om een wagen die nieuw rond de 30000 kost....
De riem is OK (van de pomp) , vloeistof ook doch moet dit nog verifieren.
De wagen is nog in garantie dus moet het opgelost worden, hoe dan ook.
Ik had enkel graag geweten of mensen die een Avensis hebben gelijkaardige problemen hebben voorgehad.
Het geluid ontstaat "enkel" bij naar rechts draaien, uiterst rechts dan wel, zelfs op keizel , dus bij weinig weerstand.
Misschien ben ik perfectionist (zal wel) maar het is mijn goed recht om van Toyota te "eisen" dat dit in orde wordt gebracht, de klant is koning, of was dat alleen vroeger zo , toen de wagens nog in Japan werden gebouwd?

Mvg,

Walter.

Michiel7811 (0), 16 jaar geleden

Ik zou eens gaan luisteren naar andere auto's (toyota's) en vergelijken. Mijn corolla, mijn vorige carina, mijn vaders corolla, mijn moeders avensis doen het ook. De yaris van mijn broer doet het niet omdat deze elektrisch bekrachtigd is.

Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.