Toyota Avensis: Radiator werkt niet altijd meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: D-4-D

De verwarming van de auto functioneert niet meer goed. Als de moter warm wordt, gaat de kachel gewoon aan, maar kaat na een tijdje ineens helemaal uit. Daarna varieert het tussen aan en uit. Bij Toyota werd verteld dat er mogelijk een luchtbel in de koelvloeistof zit, maar nadat ik deze vervangen had, is het probleem nog steeds aanwezig. Heeft iemand dit eerder meegemaakt en weet iemand wat het probleem is?

faak

Geplaatst door faak (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je motor temperatuur wel goed blijft kan een luchtbel nog steeds aanwezig zijn, vervangen van de koelvloeistof houdt ook in dat je weer moet ontluchten.

Hoe zag de koelvloeistof eruit?nog schoon?

Probeer eerst goed te ontluchten, motor warm draaien dop van koelvloeistof reservoir eraf, in slangen knijpen naar radiator etc.

Tot er geen lucht meer uitkomt, deksel weer op de reservoir en weer kachel proberen.

Wil het dan nog niet goed is er kans op een gedeeltelijke verstopping van de kachel radiator.

Cor

faak (0), 17 jaar geleden

Bedankt Cor.. ik ga het proberen en laat ff weten of het werkt. Groet, Faak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.