Toyota Corolla 2000: Rare doorverbinding mistachterlicht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Wie heeft een mogelijke oplossing voor het volgende verschijnsel: je zet het normale dimlicht aan en in 9 v/d 10 keer gaat dat ook het mistachterlicht branden. Schakel je het m.a.l. weer uit met de schakelaar, blijft deze uit totdat je op de rem trapt.......Dan begint het m.a.l weer te branden. Trap je nog 'n keer, gaat het m.a.l. weer uit.
Trap je op de rem zonder dimlicht aan, is er niets aan de hand. Dan branden alleen de remlichten.
Om achterliggers niet in verwarring te brengen is voor nood zolang de lamp uit de fitting gehaald van het m.a.l.
Er zit een trekhaak aan de auto. De aansluitingen in de stekkerdoos is niets mis mee.
De auto is ook voorzien van een BC. Gisteren is de originele radio verwijderd ivm. een defect hier aan. Zou dit er iets mee te maken kunnen hebben?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Theo Sparenburg (10), 14 jaar geleden

Niet kort geleden een lampje vervangen? Is het probleem gekomen na het verwijderen van de radio? Is er een andere radio teruggeplaatst?


vr.gr. Theo

Averdonk (0) PRO, 14 jaar geleden

Dag Theo.

Nee, er zit geen radio in momenteel. Verder kan ik me niet herinneren dat deze storing zich voordien ook voor deed.
Geen lamp(en) vervangen. Dan zou het m.a.l. ook blijven branden maar deze gaat weer uit met remmen of de schakelaar.....Het is een raar iets.

Theo Sparenburg (10), 14 jaar geleden

Zat de radio aangesloten via de originele stekker(s)? Heb je al geprobeerd de radio even terug te zetten om te zien of het probleem dan over is? Zijn de massaaansluitingen van de achterlichten en koplampen is orde? Probeer desnoods even met een extra massadraadje.

vr.gr. Theo

jacotech (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, even een kort toevoeging voor dit probleem. Zoals ik het lees is het een massasluiting en of er is een zekering uitgeklapt waardoor de stroom via een andere weg toch naar de mistlamp wil! Is het echt alleen met dimlicht en niet met stadslicht dan zou ik als eerste de lichtschakelaar eff wisselen met een andere of doormeten.
Hierin zijn namelijk beide lichtbronnen opgenomen.

Gr, Jacob Drenth
Toyota Louwman Dordrecht

Averdonk (0) PRO, 14 jaar geleden

Dank allemaal voor jullie reacties.
De auto komt een dezer dagen weer binnen om de radio te monteren. Via een tip van een uiterst vriendelijke en meewerkende Duitse Toyotadealer is deze weer gerepareerd terwijl de dealer bij ons in de buurt niet thuis gaf.
Uiteraard wordt dan ook het m.a.l.-"probleem" aangepakt. De oplossing wordt gepost dan.

Averdonk (0) PRO, 14 jaar geleden

Vandaag de radio terug geplaatst. Die speelt weer goed. Echter, met het m.a.l. is niets verbeterd daardoor. Trap op de rem: m.a.l. gaat branden samen met de beide remlichten, maar die gaan weer uit als je het pedaal loslaat. Nogmaals trappen: uit. Idem met een beetje vlot het dimlicht inschakelen: m.a.l. aan. Even terug draaien naar stadslicht en het m.a.l. gaat uit. Weer op dimlicht draaien en het m.a.l. blijft dan wel uit........Intussen kun je met de normale m.a.l.-schakelaar de lamp ook gewoon aan- en uitzetten. Kan het even niet meer volgen....... Wie wel?

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zal ergens stroom vloeien. Heeft de auto schade gehad? Is het m.a.l. massageschakeld?

Averdonk (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=jacotech]Is het echt alleen met dimlicht en niet met stadslicht dan zou ik als eerste de lichtschakelaar eff wisselen met een andere of doormeten.
Hierin zijn namelijk beide lichtbronnen opgenomen.

Gr, Jacob Drenth
Toyota Louwman Dordrecht[/quote]
De lichtschakelaar even gewisseld naar een andere auto. Niets mis mee. Daar werkt dan alles naar behoren. Inmiddels van een collega vernomen dat deze een gelijksoortig probleem heeft gehad en daar de m.a.l.schakelaar is vervangen als oplossing.

Averdonk (0) PRO, 14 jaar geleden

Probleem opgelost. Schakelaar m.a.l.vervangen en de storing was weg.
In het schakelaartje zit electronica die moet zorgen dat bij het opnieuw aanzetten van de gewone verlichting niet ook meteen weer het m.a.l. gaat branden. Dat was blijkbaar defect.

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Moet je ook maar net weten........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.