Toyota Starlet 1989: school project wie helpt mij

Bouwjaar: 1989

ik zit op hogeschool rotterdam en moet voor een project over het controleren van een tweedehands toyota uitzoeken wat er vaak kapot gaat aan toyotas (de zwakke plekken) kan iemand me hier misschien meer over vertellen?

mario7218

Geplaatst door mario7218 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

dat word moeilijk bij een toyota gaat eigelijk weinig stuk dat hebben ze daar in japan even slim gedaan.als er in nederland een nieuw type uit komt..! dan rijdt dat zelfde type toyota al een jaar rond ( in japan )
dus zou je kunnen zeggen dat ze de kinder ziektes. er al uit hebben gehaald voor dat ze op de nl, markt komen ( of elders )

maar een ( uitlaat een rietje ) kunnen ze nog steeds niet maken dat 7 a 8,jaar mee gaat dus daar kun je mooi eens even een poosje over zeuren.
paul,

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee dan kun je beter een ander merk kiezen als dat kan b.v een opel die hebben meer problemen
succes jan

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

sorry, maar met opel lijkt het niet zo goed te gaan ( vroeger maakten ze nog echte opels )jammer we lezen niks anders dan opel,

daar kun je nog wel dagen en nachten over praten.!


paul,

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Het grote aantal Opel vragen is volgens mij te wijten aan de enorme inzet van Opeltje op Problemcar.nl.

De laatste generatie Opels zijn prima auto's. Roesten doen ze niet meer en als je de techiek en elektronica vergelijkt met Renault zijn het superauto's.

Paul

Allard291 (0), 19 jaar geleden

Als bezitter van een Carina GTSi uit '95: injectors gaan soms haperen en moeten vervangen worden; knipperlichtautomaat; motor electrische ruitbediening bestuurdersdeur; motor achterruitsproeier; piepende achterremmen; Lambda-sonde; uitlijning wielen (wagen rolt voor- achteruit).
Voorst: ruitewissers vegen niet strak; draden in achterruitverwarming vallen uit. Succes met je opleiding!

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi Mario,
Ik denk dat je een goede nette brief moet schrijven aan Louwman & Parqui, de importeur. Zij zijn denk ik trots genoeg om klachten/garantieklachten in kaart te brengen.
Je kunt mensen wel persoonlijk gaan vragen wat zij voor gebreken hebben geconstateerd maar dan krijg je nooit genoeg data om een eerlijke vergelijkingsanalyse uit te voeren.
Ik heb een carina II 2.0 gli LPG uit 90 met 418dkm (eigen km). Ik zou je kunnen vertellen wat er vervangen of kapot gegaan is maar daar heb je naar mijn mening weining aan. Wel interessant is misschien dat ik roest aan mijn linker achterdorpel heb gehad, dus onder de benzine vulopening en dat ik dit bij vele andere carina's gezien heb uit die tijd.
Toch even een opsomming dan van ernstige problemen.
Roest dorpel 12 jaar oud
Verdroging oliekering krukas (koste verdomme 16E!)350dkm
2 x een relais, EFI en fan.
Servopomponderdeeltje (80E voor 2e hands pomp) 360dkm
Schokbrekers achter (voor zijn orgineel) 370dkm
Remschijven vervangen voor 1e keer 362dkm
Klepje onder radio is afgebroken...
Smoorklep werkt niet meer.
lambdasonde werkt niet meer (onzinnig ding bij LPG)
Verder niet.
Volmaakte auto verder.
Michiel
Starley Ferrari (0), 19 jaar geleden

Ik heb al 1 Toyota Starlet 1.0 DX uit '87 gehad en momenteel bezitten we een 1.0 DX Starlet uit '86 en een Tercel 1.3 De Luxe uit 1982. Opvallend weinig gebreken waar je niet door thuis komt, maar van de '87-er Starlet (190.000 km) de volgende punten:
Roest.
Radiateur.
Slecht starten na 4 km rijden in de regen en na uitzetten vijf minuten wachten.
Van de '86-er Starlet (250.000 km) is het volgende vervangen:
Koolborstels dynamo
Remblokjes voor
Waterpomp
Koppakking
Bougiekabels
Ruitenwisserregelklepje na het motortje.
Van de Tercel is nog niets vervangen. Deze heeft dan ook nog maar 48.000 km gereden.

Succes met je opleiding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.